Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Σχολιασμός θεμάτων Βιολογίας, Αρχαίων και Μαθηματικών, από το Φροντιστήριο Ορμή

Σχολιασμός θεμάτων Βιολογίας, Αρχαίων κα...

Η ανάλυση των θεμάτων στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ την Τετάρτη

Βιολογία

Γενικά ήταν βατά, μέτριας δυσκολιας. Ήθελαν αρκετό χρόνο...

θέμα Α: δεν είχε ιδιαίτερη δυσκολία θέμα Β: αναμενομενο, σχετικά ευκολο Θεμα Γ: ειχε λε πτομερειες...Η δυσκολία ήταν μετρια Θεμα Δ : ήθελε προσοχή σε κάποια σημεία αλλά γενικά ήταν αναμενόμενο. 

Ήθελε καλά προετοιμασμένος μαθητές έτσι ώστε να διαχειριστούν καλά το χρόνο και να προσέξουν τις λεπτομέρειες.

 Αρχαία

Χθες οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης εξετάστηκαν στο μάθημα των αρχαίων. Για το διδαγμένο κείμενο προτιμήθηκε η ενότητα 322α-323α απο τον διάλογο του Πλάτωνα ̈Πρωταγόρας ̈που αφορά το μύθο της δημιουργίας των όντων. Τα θέματα χαρακτηρίζονται ως μέτριας δυσκολίας κι απαιτούσαν την προσοχή των μαθητών. 

Το αδίδακτο κείμενο ήταν απόσπασμα απο τον επίλογο του έργου του Ξενοφώντα «Απολογία Σωκράτους». Οι ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού κάλυπταν ενα ευρύ φάσμα της ύλης, χωρίς όμως να παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες.

Μαθηματικά

Βατά θέματα, συμβατά με την εποχή του covidκαι την δυσκολία που είχαν τα παιδιά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Στο θέμα Γ πιθανόν μια άλλη εκφώνηση στο Γ3 να ήταν πιο αποτελεσματική ως προς την κατανόηση. Στο θέμα Δ τα θέματα Δ3 και Δ4 θα καθορίσουν το ποσοστό των αρίστων στις φετινές εξετάσεις. Πιθανόν επίσης, η ονομασία της ρίζας αντί για το Xoνα ήταν β. Θα βοηθούσε στην διαδικασία επίλυσης των ερωτημάτων. Πάντως θα υπάρχουν πολλοί βαθμοί κάτω από την βάση στους υποψηφίους κυρίως των Οικονομικών, ίσως και στην Θετική, λόγω των συγκυριών και όχι τη δυσκολίας των θεμάτων

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά