Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεγάλη πορεία στην Πάτρα κατά του εργασιακού νομοσχεδίου- Πάνω από 2.000 άτομα στη συγκέντρωση

Μεγάλη πορεία στην Πάτρα κατά του εργασι...

Ψηφίζεται στη Βουλή

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΕΡΩΣΗ: Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30 η πορεία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου στο κέντρο της πόλης.

20:05: Επίθεση με μπογιές δέχτηκε το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Άγγελου Τσιγκρή. Δείτε φωτογραφίεςεδώ.

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πορεία στο κέντρο της Πάτρας κατά του εργατικού νομοσχεδίου που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή. Στην πορεία συμμετέχουν πάνω από 2.500 άτομα. Αρκετοί δρόμοι της πόλης είναι κλειστοί. 

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μετά τα πρωινά συλλαλητήρια, τα εργατικά συνδικάτα ανανέωσαν το ραντεβού τους το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, την ώρα που εντός του κοινοβουλίου συζητείται και αναμένεται να ψηφιστεί το νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα και στην Πάτρα έξω από το Εργατικό Κέντο της πόλης στην πλ. Όλγας. 

Ήδη επί της οδού Κολοκοτρώνη είναι συγκεντρωμένα πάνω από 2.000 άτομα. Ανάμεσά τους και περίπου 120 άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, τα οποία ξεκίνησαν από το παράρτημα της οδού Κορίνθου. 

 

Στην Αθήνα το ΠΑΜΕ βρίσκεται στο Σύνταγμα από τις πέντε το απόγευμα, ενώ η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κάλεσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μία ώρα αργότερα. Αυτή την ώρα το κέντρο της πρωτεύουσας έχει κλείσει λόγω των κινητοποιήσεων.

Οι απεργοί ζητούν να μην ψηφιστεί το εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο υποστηρίζουν ότι ούτε διορθώνεται, ούτε βελτιώνεται.

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν τελικά στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες που έδωσαν σήμερα Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Συγκεκριμένα:

-Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1, 2, 3) και Τραμ, λειτούργησαν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί και πλέον είναι ακινητοποιημένα.

-Λεωφορεία και τρόλεϊ πραγματοποίησαν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 - 17:00. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

-Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρέμειναν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δεν εκτελούνταν δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και επόμενα δρομολόγια.

Τι ισχύει για τα πλοία
Στο μεταξύ, παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά (αρ.απόφασης 544/2021) η νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που έχουν εξαγγείλει τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Η απεργία σύμφωνα με ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων, ξεκίνησε από τις 00.01 τα ξημερώματα έως τις 24.00, απόψε τα μεσάνυχτα.

"Το δίκιο του αγώνα κρίνεται στους καταπέλτες των πλοίων και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων" ανέφερε σε άλλη ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ).

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Λευκίμμης
Δεμένα θα παραμείνουν σήμερα, όπως γράφει το thetoc.gr τα πλοία στα λιμάνια Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Λευκίμμης, λόγω της απεργίας που αποφάσισε των Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας - Παξών και Διαποντίων νήσων, "Άγιος Σπυρίδωνας".

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Ναυτεργατών, "η απεργία που θα ισχύσει σε όλους τους τύπους των πλοίων , αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων και συμπαράστασης στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατικών σωματείων της δύναμης της ΠΝΟ. Απαιτούμε άμεση υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας του 2021 και του 2020 που εγκληματικά καθυστερούν, με σκοπό την κατάργηση τους και την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου που καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα" καταλήγουν στην ανακοίνωση τους οι ναυτεργάτες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις