Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ποιο ωράριο ακολουθούν τελικά φούρνοι και super markets

Πάτρα: Ποιο ωράριο ακολουθούν τελικά φού...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Βάσει ΦΕΚ μπορούν να μένουν ανοιχτά μέχρι τις 22:30

Καμία διάθεση να παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 22:30 δεν έχουν καταστήματα τροφίμων, στην Πάτρα. Πιο συγκεκριμένα, όπως φαίνεται φούρνοι και super markets τηρούν, προς το παρόν τουλάχιστον το κλασικό ωράριο και δεν ακολουθούν τη δυνατότητα που δίνει πρόσφατο ΦΕΚ για διεύρυνση ωραρίου.

Θεωρώ ότι γενικότερα δεν υπάρχει διάθεση από τα super market να ακολουθήσουν αυτή τη διεύρυνση- Tα πράγματα αλλάζουν συνεχώς. Είμαστε σε επαγρύπνηση, παρακολουθούμε τις εξελίξεις

«Υπάρχει ένα ΦΕΚ μέσα από το οποίο δίνεται η δυνατότητα να τηρήσουμε ένα ωράριο από τις 7:30 μέχρι τις 22:30. Πρόκειται για μια διεύρυνση ωραρίου που δεν προέκυψε από τωρινό ΦΕΚ. Υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό αλλά τώρα βγήκε στην επιφάνεια. Θεωρώ ότι γενικότερα δεν υπάρχει διάθεση από τα super market να ακολουθήσουν αυτή τη διεύρυνση. Οι καταναλωτές εξυπηρετούνται με το κλασικό μας  ωράριο και δεν βλέπουμε κάποιο λόγο να ακολουθήσουμε τη διεύρυνση του ωραρίου. Είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε σήμερα για κάτι τέτοιο. Δεν βλέπουμε να υπάρχει ανάγκη προς το παρόν» αναφέρει στο thebest.gr ο Χαράλαμπος Ανδρικόπουλος, Πρόεδρος και Εμπορικός Διευθυντής «Ανδρικόπουλος» ΑΒΕΕ.  

«Tα πράγματα αλλάζουν συνεχώς. Είμαστε σε επαγρύπνηση, παρακολουθούμε τις εξελίξεις όμως προς το παρόν ακολουθούμε ένα κλασικό ωράριο και δεν μένουμε ανοιχτοί μέχρι τις 22:30» λέει στο thebest.gr η Ευαγγελία Ζαρκάδα, γενική διευθύντρια των καταστημάτων «Αράπης». 

Κανένας όμως δεν μένει ανοιχτός ως φούρνος, εκτός αν είναι μικτό μαγαζί και έχει μέσα προς πώληση ζαχαρώδη...

Όπως ανέφερε στο thebest.gr o πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Πάτρας, Επαμεινώνδας Ανδρεόπουλος, «όλο αυτό το διάστημα τα ωράρια διαμορφώνονται με βάση τα όσα λέει η κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή είναι μέχρι τις 22.30. Κανένας όμως δεν μένει ανοιχτός ως φούρνος, εκτός αν είναι μικτό μαγαζί και έχει μέσα προς πώληση ζαχαρώδη για παράδειγμα. Ένα τέτοιο μαγαζί μπορεί να μείνει ανοιχτό παραπάνω. Τα καταστήματά όμως που είναι καθαρά φούρνοι δεν μένουν τόσο αργά, ούτε την προ- covid εποχή.

Βέβαια βάση της νομοθεσίας γενικότερα, δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Στα αρτοποιεία περιορισμός υπάρχει ως προς την έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας, το θέμα αργιών και Κυριακής. Τα αρτοποιεία τις Κυριακές με βάση τον νόμο πρέπει να έχουν φρέσκο ψωμί, όπως και τις αργίες. Υπάρχουν βέβαια «συνάδελφοι» που το καταπατούν αυτό και δημιουργείται αθέμητος ανταγωνισμός.

Μπορεί ένα φούρνος να φτιάχνει ψωμί την Κυριακή και να κάνει και διανομή σε δέκα ψιλικατζίδικα. Τυχαίνει να έχει φρέσκο ψωμί μία Κυριακή ένα ψιλικατζίδικο και να μην έχει ο νόμιμος φούρνος. Αυτό ισχύει και για τις αργίες. Το ψωμί στα αρτοποιία πρέπει κανονικά να φτιάχνεται από τις 4 το πρωί και κάποιοι καταπατούν και αυτό, ξεκινούν στις 12 κι έτσι έχει το πλεονέκτημα να βγάλει περισσότερο ψωμί νωρίτερα και να κάνει διανομή σε πρατήρια.

Όλη αυτή η περίοδος της πανδημίας ήταν δύσκολη. Μπορεί να μείναμε ανοιχτοί αλλά δεν κυκλοφορούσε κόσμος. Έπρεπε να έχουμε φρέσκο ψωμί, τυρόπιτα και κουλούρι, αλλά μας έμεναν γιατί δεν κυκλοφορούσε ο κόσμος. Σε όλους μας υπήρξε μεγάλη μείωση τζίρου.

Όλοι στράφηκαν στα μεγάλα καταστήματα, στα σούπερ μάρκετ ενώ άνθισε η τηλεφωνική παραγγελία. Μαζί με όλα στην παραγγελία έμπαινε και ένα ψωμί. Στα σούπερ μάρκετ υπήρξε αύξηση πωλήσεων σε αλεύρι και σιμιγδάλι. Είναι γεγονός όμως ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Το πρώτο δεκαήμερο που πληρώνονται οι συνταξιούχοι, βλέπουμε κίνηση στα μαγαζιά μας. Από εκεί και μετά βλέπουμε μία απότομη πτώση μέχρι να βγει ο μήνας. Το πρόβλημα είναι αυτό και όχι ο χρόνος. Αν υπάρχουν χρήματα ο κόσμος θα βρει το χρόνο να ψωνίσει αυτό που θέλει».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις