Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκέντρωση – διαμαρτυρία έγινε στο Λεόντιο κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Συγκέντρωση – διαμαρτυρία έγινε στο Λεόν...

Σχηματίστηκε και συντονιστική επιτροπή από κατοίκους του χωριού και μέλη των τοπικών Συλλόγων

Το Σάββατο 12/6/2021 στις 21:00 το βράδυ πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Λεοντίου από κοινού με τον τοπικό Αγροκτηνοτροφικό Σύλλογο συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Λεοντίου Αχαΐας. Η συγκέντρωση όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Απανταχού Λεοντιτών «Ο Άγιος Ανδρέας», έγινε με αποκλειστικό στόχο την αποτροπή της επιχειρούμενης εγκατάστασης ανεμογεννητριών κατά μήκος της κορυφογραμμής στο Παναχαϊκό στις θέσεις “Κιβούρι” ή “Ορνιθοκάθισμα”, άνωθεν του χωριού, οι οποίες είναι χαρακτηρισμένες NATURA.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής, ο βουλευτής Αχαΐας ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και ο Περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γρηγόρης Συμεωνίδης, o αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης Διαμαντής Κανελλόπουλος, ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Σκιαδάς, o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερυμάνθου Γιώργος Κουραχάνης, οι Πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Λεοντίου, Δεμεστίχων και Μαζαρακίου, εκπρόσωποι των: Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, Σύλλογος κτηνοτρόφων Δήμου Ερυμάνθου, Πολιτιστικός Σύλλογος Δεμεστίχων, Πολιτιστικός Σύλλογος Βετοκουναβέικων, Πολιτιστικός Σύλλογος Γολεμίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Θωμεΐκων, Πολιτιστικός Σύλλογος Καρουσίου, Αθλητικός όμιλος “Aστέρας Λεοντίου” καθώς και μέλη φυσιολατρικών και Περιβαλλοντολογικών συλλόγων της Αχαΐας.

Όλοι ανεξαιρέτως οι ομιλητές αναφέρθηκαν διεξοδικά στις δυσμενείς επιπτώσεις που θα επιφέρει η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην υγεία, την οικονομία, το περιβάλλον και τη φυσιογνωμία της περιοχής. Οι δε κάτοικοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία, οργή και αγανάκτησή τους, καθώς και την ακλόνητη αποφασιστικότητά τους να πράξουν ότι είναι ανθρωπίνως εφικτό ώστε να μην υλοποιηθεί το αναφερόμενο έργο.

Αποτέλεσμα της προαναφερθείσας συνάντησης ήταν ο σχηματισμός συντονιστικής επιτροπής, στις 13/6, από κατοίκους του χωριού και μέλη των τοπικών Συλλόγων. Η επιτροπή έχει αποστολή να αναλάβει τον συντονισμό όλων των μελλοντικών ενεργειών και τη συνεχή ενημέρωση και πληροφόρηση των κατοίκων επί του θέματος.

Ο σύλλογος των Απανταχού Λεοντιτών θα είναι στο πλευρό των κατοίκων του χωριού και σε κάθε προσπάθεια που θα επιχειρηθεί με γνώμονα την προστασία του ιστορικού χωριού Λεοντίου Αχαΐας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις