Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το μήνυμα του κέντρου αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας για την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη

Το μήνυμα του κέντρου αιμοδοσίας του Νοσ...

Από τη διευθυντρια και το προσωπικό του κέντρου

Στο μήνυμά τους για την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη η διευθύντρια και το προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γενικού Νοοσκομειόυ Πατρών Άγιος Ανδρέας αναφέρουν:

 

Αγαπητοί Εθελοντές Αιμοδότες, ύστερα από μια μεγάλη περίοδο φόβου και ανασφάλειας λόγω της πανδημίας, έφτασε και πάλι η 14η Ιουνίου ημέρα τιμής για τον Εθελοντή Αιμοδότη διεθνώς. Εφέτος όμως αυτή η ημέρα αποκτά ένα τελείως ξεχωριστό νόημα. Διανύσαμε και συνεχίζουμε να διανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που θα μπορούσε να έχει επικρατήσει  ο πανικός και να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Έχουν δημοσιευθεί αρκετά άρθρα σε διάφορα ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά που αποδεικνύουν ότι α) ο ιός Covid-19 δεν μεταδίδεται με την μετάγγιση αίματος  β) ο αιμοδότης δεν κινδυνεύει δίνοντας αίμα  εφόσον τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αγωνιώδεις οι προσπάθειες των ιατρών, των νοσηλευτών και επισκεπτριών υγείας για να περάσει αυτό το μήνυμα στην κοινωνία.

Πέραν των επιστημονικών δεδομένων, ένας επιπλέον τρόπος για να σταθούμε όρθιοι σε τέτοιες δύσκολες εποχές είναι και η αναζήτηση φωτεινών παραδειγμάτων  Εθελοντών Αιμοδοτών που έχουν φύγει από τη ζωή. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί ο Γιώργος Σιμιγιάτος, ιδρυτής και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών για αρκετά χρόνια, μέλος του Διοικητικού συμβουλίου F.I.O.D.S  (Διεθνής Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών) και πρόεδρος του συλλόγου « Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ» έως την 11η Ιουνίου 2014 που έφυγε από την ζωή.

Αξίζει πραγματικά να τον μνημονεύσουμε για το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα  του και για τη αγάπη του στην Εθελοντική Αιμοδοσία. Ένας άνθρωπος που κατάφερε να ανοίξει τον δρόμο σε σκοτεινές εποχές ώστε να καταργηθεί η εμπορία  του αίματος. Προς τιμή του αείμνηστου Γ. Σιμιγιάτου, το όμορφο νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Βότση και Κανακάρη, όπου πραγματοποιούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες ,  έχει λάβει το όνομά του και αναμένεται η ανάρτηση της σχετικής πλακέτας που έχει αναβληθεί λόγω των μέτρων της πανδημίας.

Επτά χρόνια μετά την αποδημία του μπορούμε να νιώθουμε περήφανοι διότι οι Εθελοντές Αιμοδότες άντεξαν! Τσάκισαν τον φόβο και τη ανασφάλεια, δεν πανικοβλήθηκαν και έβαλαν πάνω απ όλα την ανιδιοτελή προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο.  Η φράση «Μια και είμαστε αποκλεισμένοι λόγω της πανδημίας, ας κάνουμε τουλάχιστον κάτι χρήσιμο» βγήκε από το στόμα των Εθελοντών Αιμοδοτών και σκόρπισε ελπίδα. Χρειάζεται άραγε κάτι ξεχωριστό για αυτή την πράξη; Ίσως! Όμως το πλέον σημαντικό είναι να καταγραφεί αυτή η περίοδος της πανδημίας σαν μια ηρωική σελίδα στην ιστορία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Ελλάδα!

Φίλοι Εθελοντές Αιμοδότες σας ευχαριστούμε . Συνεχίζουμε!!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις