Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Βρέχει... καρέκλες στον Πολιτιστικό- Καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις σε Ηλείους- Τι απαντά ο Δήμος

Πάτρα: Βρέχει... καρέκλες στον Πολιτιστι...

Καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις από Ρώρο και Νικολόπουλο

Αντιπαράθεση προκλήθηκε στον Δήμο Πατρέων για τις μισθώσεις καρεκλών για τις ανάγκες των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και του δημοτικού κινηματογράφου. Οι παρατάξεις του Γιώργου Ρώρου και του Νίκου Νικολουλου κατήγγειλαν απευθείας αναθέσεις. Μάλιστα η παράταξη Ρώρου καταγγέλει πως για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αναρτήθηκε απευθείας ανάθεση για ενοικίαση καρεκλών από την Αμαλιάδα. Από την πλευρά του ο Πολιστικός Οργανισμός απαντά πως "ενοχλεί η δράση που δίνει ανάσες πολιτισμού στο λαό μας".

Αναλυτικά

Γιώργος Ρώρος

Στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών αναφέρεται:

Είναι να απορεί κανείς με την έλλειψη μέτρου και την ευκολία που η δημοτική αρχή από τη μία διατυμπανίζει ότι δεν έχει χρήματα και από την άλλη να παρακολουθούμε χιλιάδες ευρώ να "διαρρέουν" από τα ταμεία του Δήμου για ενοικίαση…. καρεκλών. Δεν έχει χρήματα για τους διασώστες διακινδυνεύοντας την ζωή των πολιτών αλλά έχει 10.000 ευρώ για την διάθεση καρεκλών....

Τις τελευταίες ημέρες αναρτήθηκε διαγωνισμός για τη λειτουργία του δημοτικού κινηματογράφου όπου συμπεριλαμβάνεται και κόστος ενοικίασης των καρεκλών (αυτές τις γκρι πλαστικές που εμφανίζονται στην επισυναπτόμενη φωτό).

Επίσης για την ενοικίαση καρεκλών για τις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας αναρτήθηκε νέα απευθείας ανάθεση του Πολιτιστικού Οργανισμού έναντι τιμήματος 10.500€ για ενοικίαση σε εταιρεία από την Αμαλιάδα...... Η Πάτρα έχει πραγματικά μεγάλη ελλείψη εταιρειών για ενοικίαση καρεκλών για αυτό προστρέχουμε στη γειτονική Αμαλιάδα!!!

Προφανώς καρέκλες για άλλες εκδηλώσεις θα έχουν ενοικιάσει τόσο ο Δήμος όσο και οι δημοτικοί οργανισμοί, συνεπώς το ποσό είναι υπέρογκο.....
Το 2015 είχε γίνει προμήθεια 200 καρεκλών με κόστος 8€ έκαστη (1600€ περίπου).
Ρωτάμε ευθέως τη δημοτική αρχή, πόσα χρήματα έχει δώσει για ενοικίαση καρεκλών τα 7 χρόνια που διοικεί το δήμο; 

Η απορία είναι ότι εφόσον χρειαζόμαστε καρέκλες για διάφορες δράσεις του δήμου και των οργανισμών του, γιατί δεν τις προμηθευόμαστε και να τις διαχειρίζεται απευθείας ο Δήμος γλυτώνοντας αρκετές χιλιάδες ευρώ; Την ίδια στιγμή  ο Καρναβαλικός Οργανισμός εξοπλίζεται με πτυσσόμενες και εξωτερικού χώρου καρέκλες με χρήματα μέσω του προγράμματος SPARC και τίμημα 20.000€. Δεν μπορούν να συντονιστούν και συνεννοηθούν οι οργανισμοί;
Προφανώς, μπορούμε να αγοράσουμε καρέκλες καλύτερης ποιότητας από τις πλαστικές, όπως άλλοι Δήμοι παρέχουν στους μόνιμους Δημοτικούς κινηματογράφους (επισυνάπτεται φωτό).

Θεωρείτε ορθή αυτή τη διαχείριση των χρημάτων των συμπολιτών μας; Γιατί παρατηρείται με τέτοια συχνότητα οι απευθείας αναθέσεις να έχουν αποδέκτες επιχειρήσεις εκτός πόλης; 

 

Νίκος Νικολόπουλος : Χωρίς κανένα φραγμό οι απευθείας αναθέσεις
από τον Δήμο Πατρέων.

“Εάν δεν στηρίξεις το σπίτι αυτό θα πέσει να σε πλακώσει”, λέει μια λαϊκή παροιμία.
Και το πράττει η «Σιδηρά Κυρία» του Κομμουνιστικού Συστήματος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.
Συγκεκριμένα, με την απόφασή της (αριθμ. Πρωτ: Γ/Π:80/1.6.2021) προχωρά σε απευθείας ανάθεση στην ενοικίαση καρεκλών, για τις ανάγκες του Κινητού Κινηματογράφου του Δήμου σε εταιρεία από τα «Πάτρια» εδάφη.
Με το ποσό των 10.416,00€ πλέον ΦΠΑ που θα πληρώσουν οι Δημότες, θα αγόραζε ο Δήμος πάνω από 500 καρέκλες για τις ανάγκες του.
Αντί αυτού επιλέχτηκε ακόμη μια φορά, στο πάρτι που έχει στηθεί στο Δήμο Πατρέων η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Σύνηθες τακτική της παρούσας Κομμουνιστικής Δημοτικής Αρχής Πελετίδη.
Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα:
 Πόσες καρέκλες ανά εκδήλωση θα εγκαταστήσει ο ανάδοχος από το Ρουπάκι Ηλείας;
 Ποια η τιμή ενοικίασης ανά καρέκλα και ημέρα διάθεσης; Γιατί δεν αναφέρεται στην απόφαση της Ανάθεσης;
 Υπήρξε αναζήτηση και προσφορά από την Πρόεδρο και σε άλλες εταιρείες της περιοχής;
 Γιατί ενώ για ανάλογες περιπτώσεις ενοικίασης καρεκλών από την υπόψη εταιρεία σε Δήμους το 2020, οι τιμές είναι πολύ μικρότερες από την συμφωνηθείσα με τον Δήμο Πατρέων;
 Υπάρχει κάτι μεμπτό και επιλήψιμο που χρήζει διερεύνησης;

Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Απευθείας Ανάθεσης,

Πιθανόν Ιδιωτικά “τρωκτικά” έχουν εισέλθει στα ταμεία του Δήμου με την ανοχή συνεργατών σας.
Διότι, σύμφωνα με τα παρακάτω έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στην Διαύγεια, η συγκεκριμένη εταιρεία το 2020 για έξι (6) εκδηλώσεις του Δήμου Πηνειού εισέπραξε το ποσό των 1.449,29€ (ΑΔΑ:ΨΒΩΡΟΚ4Χ-ΜΓΖ Χρηματικό ένταλμα). Αντίστοιχα και για άλλες τέσσερις (4) εκδηλώσεις 927,56€ (ΑΔΑ:ΩΛΧΟΚ4Χ-ΡΓΨ Χρηματικό ένταλμα). Δηλαδή περίπου στα 240€ ανά εκδήλωση.
Στην Πάτρα για εννέα (9) εκδηλώσεις του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου θα δαπανήσουμε πάνω από 10.000€;
Συγχαρητήρια κύριε Δήμαρχε υπερασπιστή των «φτωχών» ιδιωτών εργολάβων, όταν στην αγορά για να ενοικιάσεις π.χ. μια καρέκλα για εκδήλωση το κόστος είναι πολύ μικρότερο.

 

Η απάντηση του Πολιτιστικού Οργανισμού

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας , πρώτα η παράταξη «Ώρα Πατρών» του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια η παράταξη του κ. Νικολόπουλου, ανακάλυψαν!!! την μίσθωση των πλαστικών καρεκλών και τις απευθείας αναθέσεις. Πράγματα… φοβερά δηλαδή,  που γίνονται στο δήμο Πατρέων και στον Πολιτιστικό Οργανισμό.

Τι ακριβώς ενοχλεί; Η μίσθωση της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής ( με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου) για την κάλυψη των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ’21;  Ή μήπως οι ίδιες οι εκδηλώσεις, το περιεχόμενό τους και συνολικά η δουλειά που γίνεται από το Δήμο και τους εργαζόμενους στον τομέα του πολιτισμού;

Η απάντηση είναι σαφής. Ενοχλεί η δράση που δίνει ανάσες πολιτισμού στο λαό μας σε δύσκολες συνθήκες, με χωρίς αντίτιμο (εισιτήριο)  ή με πολύ χαμηλό. Τα υπόλοιπα είναι φαιδρά και ανάξια οποιασδήποτε απάντησης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις