Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Φώτα ευημερίας και αναγέννησης

Φώτα ευημερίας και αναγέννησης

Του Τρύφωνα Μαντά

Θα μπορούσε να μοιάζει με έναν πανέμορφο αναγεννησιακό πίνακα, εκεί που το φως συναντά το σκοτάδι, ή με μεγάλες φωτεινές πυγολαμπίδες, χαμένες στην όμορφη απεραντοσύνη του τοπίου.

Μετά από χρόνιες προσπάθειες, με τη μέριμνα του Πολιτιστικού μας Συλλόγου, με την ενεργή κι ακάματη συμβολή του προέδρου του χωριού μας Ιωάννη Κουτρουμάνη, καθώς και την συνδρομή των κατοίκων-συγχωριανών μας, ντόπιων κι ετεροδημοτών, ένα σημαντικό έργο έλαβε χώρα. Από τις αρχές Ιουνίου, στην έξοδο προς Καλάβρυτα, η απόσταση μεταξύ του χωριού μας και του γειτονικού οικισμού του Μπούμπουκα, περίπου ένα χιλιόμετρο δηλαδή, φωταγωγήθηκε.

Πλέον, 33 πανέμορφα κομψοτεχνήματα (φωτισμένα κολονάκια), σε μια ακτίνα 850 μέτρων (που φτάνουν έως και το γήπεδο του χωριού μας), στο σημείο, μάλιστα, που υπάρχει κι ειδικά διαμορφωμένο πλάτωμα για πεζούς, κυρίως κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, για αρκετές ώρες, με το άπλετο φως τους, θα κάνουν πολύ πιο εύκολη την πρόσβαση και την πεζοπορία του δρόμου. Μη ξεχνάμε, πως πολλοί συγχωριανοί μας, κατά τις καλοκαιρινούς μήνες, απολαμβάνουν τους περιπάτους τους, περπατώντας μέχρι και τον Μπούμπουκα, κατά τις βραδινές ώρες.

Στην ολοκλήρωση του έργου, συνέβαλλαν αποφασιστικά και τις ευχαριστούμε για τη σημαντική συνεισφορά τους, η πρώην και η νυν δημοτικές μας Αρχές, καθώς και, προσωπικά, οι δύο δήμαρχοι Καλαβρύτων (πρώην και νυν) κ.κ. Γιώργος Λαζουράς και Θανάσης Παπαδόπουλος.

Ο φωτισμός του δρόμου απετέλεσε, ουσιαστικά, ένα «στοίχημα», για τα μέλη του Πολιτιστικού μας Συλλόγου τα τελευταία χρόνια, παρά το μεγάλο οικονομικό κόστος του εγχειρήματος, και η ολοκλήρωση του δείχνει, ξεκάθαρα, πως το χωριό μας, ξεπερνά τη δύσκολη εποχή που βιώνουμε, λόγω των ειδικών συνθηκών, και παραμένει σε τροχιά ευημερίας αλλά και αναγέννησης, καθώς αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης. Το συγκεκριμένο έργο, έτυχε της καθολικής αποδοχής των κατοίκων, όπερ σημαίνει, για ακόμη μία φορά, πως «όλοι μαζί μπορούμε».

Στο πλούσιο φωτορεπορτάζ (περί ου κι ο λόγος στον πρόλογο), την ώρα που το φως αρχίζει να συναντά το σκοτάδι, γύρω στις 9 μ.μ. δηλαδή, απεικονίζεται, με εικόνες, η σπουδαιότητα του έργου.

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανεσίου Τρύφωνας Μαντάς

 

 

Ο Τρύφωνας Μαντάς γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1973 στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Μαθήτευσε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαβρύτων. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε. – Τμήμα : Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών). Το 2004 πήρε το δίπλωμά του αποφοιτώντας από την Δημοσιογραφική Σχολή του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, ικανοποιώντας έτσι το αστείρευτο δημοσιογραφικό μεράκι του. Έκτοτε ασχολήθηκε με το Ραδιόφωνο (ΣΠΟΡFM ΑΘΗΝΑΣ 94,6 – ΣΠΟΡFM ΠΑΤΡΑΣ 96,3) και τον γραπτό τύπο (ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ : SPORTDAY, ΣΗΜΕΡΙΝΗ, SPORTWEEK κ.α.). Από τον Ιανουάριο του 2011 είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου (Ε.Σ.Α.Τ) και συνεργάζεται με έντυπα, εφημερίδες και ενημερωτικές ιστοσελίδες των Πατρών και των Καλαβρύτων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις