Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γ. Βαρεμένος: SOS για την χοιροτροφία

Γ. Βαρεμένος: SOS για την χοιροτροφία

ΔΕΙΤΕ τι αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Βαρεμένος αναφέρει τα εξής:

"Σε τεράστιο κίνδυνο βρίσκεται η χοιροτροφία στην Αιτωλοακαρνανία και γενικότερα στην Ελλάδα. Η δραματική άνοδος στις ζωοτροφές μαζί με το κλείσιμο της εστίασης αποτέλεσαν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που επιτείνει τα αδιέξοδα του κλάδου, ο οποίος βρίσκεται σε μια πορεία φθοράς.

Αρκεί να ληφθεί υπ'όψιν ότι οι χοιρομητέρες πριν 20 χρόνια ήταν 200.000 και τώρα 55.000 περίπου. Η τιμή στο περσινό κριθάρι είχε διπλασιαστεί ενώ και στην φετινή σοδειά παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ως προς τις ελληνοποιήσεις γίνεται ένα αληθινό όργιο, αφού υποτίθεται ότι τρώμε όλοι ελληνικό χοιρινό κρέας ενώ παράγουμε το 20% από αυτό που καταναλώνουμε. Θαύμα! Αν μάλιστα ληφθεί υπ'όψιν ότι από το 1,5 εκατομμύρια γουρούνια που παράγουμε ετησίως τα 400.000 εξάγονται στην Αλβανία, τότε το θαύμα γίνεται διπλό.

Οι ζημιές στους χοιροτρόφους είναι πολύ μεγάλες και η κυβέρνηση υποσχέθηκε μια ενίσχυση γύρω στα 200-250 ευρώ ανά χοιρομητέρα, η οποία πρόκειται μετά και τον συμψηφισμό με την επιστρεπτέα προκαταβολή να καταβληθεί από Σεπτέμβρη,  τη στιγμή που ο κλάδος έχει στεγνώσει από ρευστότητα. Αν δεν υπάρξει μελετημένη και αποφασιστική αντίδραση η χοιροτροφία θα οδηγηθεί σε μια ανεπίστρεπτη φθορά με δραματικές συνέπειες για την παραγωγή και το εμπορικό ισοζύγιο ενώ θα καταναλώνουμε σουβλάκια ποιος ξέρει από πού."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις