Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Καλαβρύτων Ιερώνυμος ξεκαθάρισε: Συντάσσομαι πάντα με τις αποφάσεις Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου

Ο Καλαβρύτων Ιερώνυμος ξεκαθάρισε: Συντά...

Την περασμένη Κυριάκη λειτούργησε στην Αγία Λαύρα όπου τέλεσε και μνημόσυνο του Παλαιών Πατρών Γερμανού

Την περασμένη Κυριακή 30 Μαΐου 2021 τελέστηκε στην ιστορική ιερά μονή Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό Μνημόσυνο για τον εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος προχείρησε σε Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως τον Διάκονο Νύφωνα, Ιερομόναχο της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας.

Την χειροθεσία τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης ενώ όλο το Εκκλησίασμα αναφώνησε "Άξιος".

Ο ιεροδιάκονος Νύφωνας, κατα κόσμον Γεώργιος Χαλκιόπουλος, είχε λάβει τον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης στις 15 Δεκεμβρίου 2019 αφού είχε υπηρέτησε επί σειρά ετών το μετόχι της Αγίας Λαύρας, Άγιο Αλέξιο Πάτρας και εκάρη μοναχός στην ιερά Μονή Αγίας Λαύρας.

Διακρίνεται για την άρτια θεολογική του κατάρτιση και τη γενικότερη πνευματική του συγκρότηση.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως Δημήτριος Βαρβιτσιώτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος Χαρίλαος Ερμείδης, ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ, ο Γενικός Αρχιερατικός Επαρχίας Καλαβρύτων π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαβρύτων π. Χρήστος Μπίρμπας, κ.α.

Ακολούθησαν μοναστηριακά κεράσματα στο αρχονταρίκι της Μονής.

Την ίδια ώρα όπως έγραψαν το kalavrytanews.com και το romfea.gr, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων ανέφερε πως συντάσσεται πάντα με τις αποφάσεις του μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και της Ιεράς Συνόδου.

Πιο συγκεκριμένα ερωτώμενος ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που τον θέλουν να στηρίζει τον Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ, ο οποίος σε αντίθεση με τις αποφάσεις τις Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, δεν τήρησε το ωράριο για έναρξη των Ιερών Λειτουργιών του Πάσχα, ενώ δεν υπήρξε μέριμνα και για την προστασία των πιστών και αποφυγή του συνωστισμού στις εκκλησίες στην Μητρόπολή του.

Απαντώντας ο κ. Ιερώνυμος επισήμανε ότι "κατά την επίσκεψή μου στην Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων, ευχαρίστησα τον Άγιο Κυθήρων, για την «αβραμιαία φιλοξενία» και εξήρα το εν γένει ποιμαντικό του έργο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ταυτίζομαι με τις θέσεις του στο συγκεκριμένο ζήτημα της πανδημίας. Από την πρώτη στιγμή, που ανέλαβα ως Μητροπολίτης στην Ιστορική και Μαρτυρική Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, συντάσσομαι με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και τους Αρχιεπισκόπου μας κ.κ. Ιερωνύμου και ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας, ακολούθησα πιστά τις εντολές και κατευθύνσεις της Ιεράς Συνόδου. Άλλωστε αυτό είναι αυταπόδεικτο από τον τρόπο που λειτούργησε η Μητρόπολή μας όλη αυτήν την οδυνηρή περίοδο για την Ελλάδα και τον κόσμο".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις