Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Ομιλία για την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης

Πάτρα: Ομιλία για την επέτειο της άλωσης...

Το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 στις 19.30 στον ιερό ναό Αγ. Δημητρίου

Εκδήλωση διοργανώνει αυτό το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 η ιερά μονή Ομπλού τιμώντας την επέτειο της αποφράδας ημέρας της 29ης Μαΐου 1453 κατά την οποία έπεσε στα χέρια των Οθωμανών η βασιλεύουσα πόλη, η Κωνσταντινούπολη, της οποίας τελευταίος Αυτοκράτορας ήταν ο Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με όλα τα προσήκοντα μέτρα ασφαλείας κατά του covid 19, το Σάββατο στις 19.30 στον ιερό ναό Αγ. Δημητρίου στην άνω πόλη και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα μιλήσει η Διδάκτωρ Μεταβυζαντινής Ιστορίας, Νίκα Πολυχρονοπούλου-Κλαδά. Τίτλος της ομιλίας είναι «Εγώ προς τον Θεόν καταφεύγω» που ήταν και τα τελευταία λόγια του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Η πολιορκία της Κωνσταντινούπολης διήρκεσε από τις 6 Απριλίου έως την Τρίτη 29 Μαΐου 1453 (σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο). Η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τον οθωμανικό στρατό, με επικεφαλής τον σουλτάνο Μωάμεθ Β΄, σήμανε και το τέλος της ακμάζουσας υπερχιλιετούς Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Να θυμίσουμε πως η Νίκα Πολυχρονοπούλου-Κλαδά είχε μιλήσει και το 2019 το καλοκαίρι σε εκδήλωση της ιεράς Μονής Ομπλού στην αίθουσα του συνεδριακού χώρου του ξενοδοχείου Patras Palace όπου και είχε αναπτύξει το ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα «Η Μονή Ομπλού εν μέσω παγκοσμίων πολέμων (1914-1944)» παραθέτοντας και αρχειακό υλικό από το μοναστήρι του Ομπλού.

Την κ. Νίκα – Πολυχρονοπούλου θα προλογίσει ο ηγούμενος της ιεράς μονής Ομπλού και προϊστάμενος του ναού Αγίου Δημητρίου Πατρών, πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture