Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι γίνεται με τους πλειστηριασμούς- Η αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη εξηγεί στο thebest

Πάτρα: Τι γίνεται με τους πλειστηριασμού...

«Το τέλος της προστασίας της πρώτης κατοικίας δρομολογείται»…

Την κατάσταση που επικρατεί αυτή στη στιγμή σχετικά με τους πλειστηριασμούς περιγράφει μιλώντας στο thebest.gr, η Αντιδήμαρχος Υγείας και  Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη. Να σημειώσουμε ότι η ίδια έχει ασχοληθεί με το θέμα ενώ πριν την πανδημία και την παύση των πλειστηριασμών βρέθηκε πολλές φορές σε κινητοποιήσεις και έξω από συμβολαιογραφία προκειμένου να γίνει προσπάθεια να αποτραπούν πλειστηριασμοί. 

Αρκετοί πολίτες περιμένουν με αγωνία τι θα συμβεί ενώ τη Δυτική Ελλάδα ο αριθμός των ακινήτων που βγαίνουν στο σφυρί είναι αρκετά μεγάλος.  Σπίτια, οικόπεδα με κτίσματα, καταστήματα, γραφεία, επαγγελματικοί χώροι, ακόμα και βιομηχανικοί, αποθήκες και χώροι parking, βγαίνουν σε πλειστηριασμό πολλές φορές μάλιστα με την τιμή πρώτης προσφοράς να είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

«Στην πραγματικότητα οι πλειστηριασμοί της περιουσίας των πολιτών, έχουν ξεκινήσει από τη στιγμή της επαναλειτουργίας των Δικαστηρίων και μεσούσης της πανδημίας» λέει η κα Σαμούρη.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr, «το θέμα είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση νομοθέτησε οριστικά και αμετάκλητα μέσω του νέου Πτωχευτικού το τέλος της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Δρομολόγησε δηλαδή το ξεσπίτωμα των λαϊκών οικογενειών, των ασθενέστερων επί της ουσίας οικονομικά τάξεων, ρίχνοντας παράλληλα στάχτη στα μάτια με το σλόγκαν της «βιώσιμης ρύθμισης».

Διατείνεται δηλαδή, ότι πλέον θα υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις με πολλές δόσεις για την αποπληρωμή του χρέους προς τις Τράπεζες και το Δημόσιο – και ότι αν κάποιος προβεί σε μια «βιώσιμη ρύθμιση» δεν θα χαθεί το σπίτι του. Με άλλα λόγια κοροϊδεύει τις κατεστραμμένες οικονομικά οικογένειες οι οποίες, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι έχουν εργασία, παίρνουν μισθούς πείνας που δεν επαρκούν όχι μόνο για να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους, αλλά ούτε για να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Σημειωτέον, ότι το τέλος της προστασίας της πρώτης κατοικίας δρομολογείται, κι αυτό συνιστά μέγιστη αναλγησία, μεσούσης της πανδημίας κατά την διάρκεια της οποίας καταστράφηκαν οικονομικά δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και μικροεπιχειρηματίες- πέραν των όσων είχαν ήδη καταστραφεί κατά τα τελευταία 10 με 11 μνημονιακά χρόνια- και με το εργασιακό περιβάλλον να δίνει στους part time εργαζόμενους αμοιβή 280 ευρώ και στους πλήρους απασχόλησης 500 – 600 ευρώ. Για να καταλάβετε δε τη διάσταση της κοροϊδίας από τους κυβερνώντες προς τους οικονομικά αδύναμους, με το σλόγκαν «βιώσιμη ρύθμιση» εξαγγέλλουν τις ήδη υφιστάμενες μακροχρόνιες ρυθμίσεις των Τραπεζών … με κόφτη την ηλικία.

 Καθ’ ότι ως γνωστό, η διάρκεια των δόσεων εξαρτάται αυστηρά από την ηλικία του δανειολήπτη (σ.σ. στα 75 έτη πρέπει υποχρεωτικά να έχει εξοφληθεί η δανειακή του υποχρέωση στην Τράπεζα).

Ταυτόχρονα εξαγγέλθηκε ότι μέσω του νέου Πτωχευτικού θα σου παίρνει μεν η Τράπεζα το σπίτι αλλά θα μπορείς να παραμείνεις σε αυτό για τα επόμενα 12 χρόνια έναντι ενός συμβολικού ενοικίου (εμπεριέχεται στο νέο Πτωχευτικό), ωστόσο η παράμετρος αυτή θα δρομολογηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Πάσχα του 2022. Προφανώς ελπίζουν ότι ένας χρόνος τους αρκεί για να ξεσπιτώσουν το λαϊκό κόσμο και να του αρπάξουν την περιουσία. Τόσο πολύ περιφρονούν τον λαό που δεν μπήκαν στον κόπο ούτε για ένα πειστικότερο ψέμα.

Και ναι μεν τα τελευταία 6-7 χρόνια με το δυναμικό μας αγώνα έξω από τα Ειρηνοδικεία και τα Συμβολαιογραφεία κατορθώσαμε να αποτρέψουμε εκατοντάδες πλειστηριασμούς, πλέον όμως οι πλειστηριασμοί και στην πόλη μας, διενεργούνται, δυστυχώς, κρυφίως για να μην μπλοκάρονται. Οπότε ο μοναδικός τρόπος αντίστασης είναι οι μαζικές και συνεχείς κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεσπίτωμα των συμπολιτών μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις