Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Κρουνοι - Καθαριότητα - Θέαμα

Κρουνοι - Καθαριότητα - Θέαμα

Του Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη Επιτ. Δικηγόρου, Προέδρου Εταιρείας Λογοτεχνών

Aσφαλώς δεν ειμαι ο πρώτος ούτε ασφαλώς ο τελευταίος που αντικρίζει το εξής απαράδεκτο για την κοινωνία μας σήμερα θέαμα.

Να έχουν σταθμεύσει  διάφορα αυτοκίνητα γεμάτα με μικροπαίδια και γυναίκες και να απολαμβάνουν το νερό. Μην πάει ο νους σας

πως πρόκειται για κάποια πηγή η κάποιο πηγάδι. Είναι οι κρουνοί τους οποίους έχει κατασκευάσει η ΔΕΥΑΠ σ’ όλο το χώρο του

Βιοτεχνικού Πάρκου της πόλης μας, προκειμένου να παρέχουν νερό για  την κατάσβεση τυχόν πυρκαγιάς.

Αυτοί οι κρουνοί έχουν  δεινοπαθήσει από τα διάφορα κλειδιά η και διάφορες αυτοσχέδιες κατασκευές που μ’ αυτές οι συμπαθείς

συμπολίτες μας τσιγγάνοι – Ρομά όπως επιθυμούν να τους αποκαλούμε. Έτσι επιτυγχάνουν το άνοιγμα  κάθε κρουνού και απολαμβάνουν δωρεάν και όσο νερό επιθυμούν για να πλύνουν τα αυτοκίνητά τους,τα παιδιά τους και τα ρούχα τους.

Βέβαια δεν φτάνει πως ο καθένας μας απολαμβάνει ένα θέαμα ασύνηθες με  ρούχα κρεμασμένα  σε φράχτες, και  συρματοπλέγματα και πολλές φορές ακόμη  και πάνω στα αυτοκίνητά τους.

Και βέβαια όταν εκτελούνται αυτές οι εργασίες από τους Ρομά  δεν νοείται ότι μπορεί  εκείθεν κάποιος να διέλθει είτε πεζός είτε με το όχημά του ανώδυνα.

Μετά από  αυτή την τελετή και το μάζεμα το πλυμμένων ρούχων, οι κατάσταση που επικρατεί στο χώρο δεν περιγράφεται.

Ο,τι άχρηστο έχουν οι συμπαθείς αυτοί συμπολίτες είτε ότι θεωρούν πλέον οι ίδιοι άχρηστο  το εγκαταλείπουν στους δρόμους, στις φράχτες στους θάμνους, στα πεζοδρόμια ,παντού.

Αυτή η  κατάσταση  αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας και για την εικόνα που εμφανίζουμε  κυρίως στους ξένους και μάλιστα πολλές φορές αυτές οι εικόνες να είναι οι πρώτες που  θα εισπράξει  κάθε  ξένος που έρχεται στην πόλη μας. 

Ακόμη και στην παλαιά προβλήτα του λιμανιού και στους θάμνους που στολίζουν τα παρτέρια των χώρων του μπορεί κανείς να απολαύσει παρόμοιο θέαμα.

Επειδή δεν μας αρέσει να καταδικάζουμε ότι άσχημο περιέρχεται στις αισθήσεις μας, θέλουμε να προτείνουμε και κάποιες λύσεις στο πρόβλημα.

Θεωρούμαι πως και οι τσιγγάνοι-ρομά είναι συμπολίτες οι οποίοι έχουν ανάγκη να απολαμβάνουν  και αυτοί  του σπουδαίου αυτού αγαθού, του νερού θα προτείναμε στο Δήμο να εξεύρει χώρο κατάλληλο  και να δημιουργήσει Δημόσια Λουτρά για την κάλυψη των αναγκών των συμπολιτών μας είδε δωρεάν κι εάν δεν μπορεί με μικρό τίμημα κατά περίπτωση. Μετά τη λειτουργία Δημοσίων αυτών Λουτρών,να απαγορευτεί αυστηρά η χρήση ύδατος από πυροσβεστικούς κρουνούς η άλλες δημόσιες κρήνες  με την επιβολή σοβαρών χρηματικών προστίμων.

Τέλος η ΔΕΥΑΠ καλό θα είναι να ασφαλίσει και σφραγίσει καλώς τους  πυροσβεστικούς κρουνούς και να τους ρυθμίσει έτσι που να λειτουργούν μόνο σε περίπτωση που εκδηλωθεί στην περιοχή πυρκαγιά..

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις