Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Γιατί πρέπει να πάω σε διαιτολόγο για να αποκτήσω το τέλειο σώμα

Γιατί πρέπει να πάω σε διαιτολόγο για να...

Ενημερωθείτε από το doctoranytime

Ο στόχος του να χάσουμε κιλά και να αποκτήσουμε το τέλειο κορμί είναι ο πιο διαχρονικός στόχος που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις στις to do lists ανεξάρτητα από την εποχή. Στα περισσότερα new years’ resolutions, μετά από κάθε γιορτές, μετά από εγκυμοσύνη και φυσικά πριν το καλοκαίρι. 

Και μιας και το καλοκαίρι φτάνει μπορεί τώρα πια η άσκηση, να έχει γίνει τρόπος ζωής (βλέπε  το αγαπημένο μας, για πολύ καιρό, μήνυμα 6), δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και για τη σωστή διατροφή, την οποία τον τελευταίο καιρό πολλοί από εμάς αμελήσαμε. Γλυκά, λιπαρά κρέατα και διαφόρων ειδών άλλες λιχουδιές κυριάρχησαν στο καθημερινό μας διατροφολόγιο, μέσα στην καραντίνα και ήρθε η ώρα να βάλουμε μια τάξη.

Η γυμναστική είναι σαφέστατα απαραίτητη για να αποκτήσει κανείς γυμνασμένο σώμα, ωστόσο χωρίς ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, δεν μπορεί να δώσει τα κατάλληλα αποτελέσματα. Τα φρούτα και τα λαχανικά και η αποφυγή των τρανς λιπαρών και της ζάχαρης είναι μερικά μόνο από τα μυστικά για ένα θρεπτικό και ταυτόχρονα, ελαφρύ γεύμα που θα σε οδηγήσει σιγά σιγά στο στόχο σου.

Συμβουλές για να φτιάξεις την διατροφή σου θα βρεις αρκετές αν ωστόσο, αυτή την φορά έχεις στο μυαλό σου μια πιο συντονισμένη προσπάθεια και στοχεύεις στην επιτυχία, η καλύτερη λύση είναι να απευθυνθείς σε έναν διαιτολόγο. Ο ειδικός θα λάβει υπόψη τα ατομικά σου χαρακτηριστικά, τις ανάγκες του σώματός σου, τις γευστικές σου προτιμήσεις, αλλά και το ιατρικό σου ιστορικό. Έτσι, η δίαιτα που θα σου δώσει θα είναι για ΣΕΝΑ και μόνο. Με αυτόν τον τρόπο είναι πιο πιθανό να καταφέρεις να πειθαρχήσεις αλλά και να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα στο χρόνο που θες.

Ο διαιτολόγος από την πρώτη κιόλας επίσκεψη θα σου κάνει λιπομέτρηση και ανάλυση σύστασης σώματος. Η μέτρηση της ποσότητας του λίπους που υπάρχει στο σώμα, καθώς και η καταγραφή του ιατρικού ιστορικού σε συνδυασμό με τις διατροφικές επιλογές, θα καταστήσουν το διατροφικό πρόγραμμα που θα βγάλει ο διαιτολόγος ιδιαιτέρως ελκυστικό αλλά και άμεσα αποτελεσματικό. 

Το βασικό είναι να πειθαρχήσεις μέχρι τέλους στο πρόγραμμα του διαιτολόγου σου. Και αυτό και είναι πιο πιθανό να συμβεί, αν ξέρεις, ότι θα παρακολουθεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα την πρόοδό σου. Με την παρακολούθηση, θα μπορέσει να παρατηρήσει αν το πρόγραμμα που σου έχει δώσει είναι αποτελεσματικό σε εσένα, και αν όχι, θα μπορεί να το τροποποιήσει για να καλύψει καλύτερα τις ανάγκες του σώματός σου. 

Με αυτό τον τρόπο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να φορέσεις το μαγιό που ήθελες και να αποκτήσεις το κορμί που ονειρεύεσαι. Καλή επιτυχία!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being