Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κώστας Μάρκου: Απαραίτητη η φαρμακευτική παρουσία της κάνναβης σε πλήθος ασθενειών

Κώστας Μάρκου: Απαραίτητη η φαρμακευτική...

Ο βουλευτής Αχαΐας αναφέρθηκε & στον άνθρωπο που η ΝΔ διέβαλλε και συκοφάντησε περισσότερο από κάθε άλλον την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το Νίκο Καρανίκα

Ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σ/ν του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%».

Ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Καθηγητής Κώστας Μάρκου κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 21/5/2021 υπενθύμισε τις ανεύθυνες αντιπολιτευτικές κραυγές που ακούστηκαν στην αίθουσα του Κοινοβουλίου το 2018, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εισάγει για συζήτηση το δικό της -πρωτοποριακό κοινωνικά- νομοσχέδιο.

Με την ιδιότητα του γιατρού ο κ. Μάρκου επανέλαβε την απαραίτητη φαρμακευτική παρουσία της κάνναβης σε πλήθος ασθενειών όπως διάφορες μορφές καρκίνου, σε περιπτώσεις επιληψίας, Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ,  στις νόσους Huntington και Crohn, σε καρδιακές επιπλοκές, στη σκλήρυνση κατά πλάκας, στη ρευματική αρθρίτιδα, τη φλεγμονή του εντέρου, τον διαβήτη, αλλά και τη ναυτία, έμετο, απώλεια όρεξης, απώλεια βάρους και αδυναμία, που προκαλείται από τις χημειοθεραπείες ή ακτινοθεραπείες, την ηπατίτιδα C, σε ασθενείς με HIV.

Ο κ. Μάρκου συνέχισε την ομιλία του κάνοντας μια σύντομη αναφορά στον άνθρωπο που η ΝΔ διέβαλλε και συκοφάντησε περισσότερο ίσως από κάθε άλλον την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το Νίκο Καρανίκα.

Συνέχισε δε ζητώντας από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων να μελετήσει σοβαρά και να λάβει υπόψη του τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, έτσι ώστε να εξαλειφθούν τα ανταγωνιστικά μειονεκτήματα που θα προκύψουν από διάφορες διατάξεις του σχεδίου νόμου.

Κλείνοντας ο Βουλευτής Αχαΐας Κώστας Μάρκου υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπερψηφίζει το σχέδιο νόμου, παρά τα σοβαρά ελλείματά του, διότι ανταποκρίνεται, κατά πρώτον, σε ένα κοινωνικό αίτημα, που αφορά το μεγαλύτερο αγαθό για τους πολίτες µας, την υγεία και δεύτερον, διότι συμβάλλει θετικά στις προοπτικές, που διανοίγονται στην οικονομία και στην απασχόληση, αφού οι επενδύσεις και οι  εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν σε αυτές θα αποτελέσουν μια ανάσα για την οικονομία µας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις