Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γ. Παπανδρέου: Ελπίδα για νέα ειρηνευτική διαδικασία η εκεχειρία στη Μ. Ανατολή- Η Ελλάδα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο

Γ. Παπανδρέου: Ελπίδα για νέα ειρηνευτικ...

Από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής

Την ελπίδα ότι «η εκεχειρία που επετεύχθη στη Μέση Ανατολή θα αποτελέσει, επιτέλους, το σκαλοπάτι για να ξεκινήσει μια νέα ειρηνευτική διαδικασία», εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου δίνοντας παράλληλα έμφαση στο ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η Ελλάδα για την ασφάλεια και ειρήνη στη περιοχή.

«Η βίαιη σύγκρουση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων, η αιματοχυσία και η απώλεια αθώων πολιτών, μας θλίβει. Και μας αφορά, γιατί η Ελλάδα έχει αναπτύξει συστηματικές σχέσεις και βαθιά φιλία και με τις δύο πλευρές. Η χώρα μας, με τις παραδοσιακές σχέσεις που έχει και με τις δύο πλευρές, θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξεύρεση λύσης στο πλαίσιο των παγίων αποφάσεων του ΟΗΕ για τη δημιουργία δύο κρατών που θα εγγυώνται - η μία την άλλη- την ασφάλεια τους και την ειρήνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

«Η φύση της σύγκρουσης των δύο πλευρών δεν αφορά μόνο την περιοχή μας, αλλά έχει πάρει και διαστάσεις εθνοτικής και θρησκευτικής αντιπαράθεσης και αυτό υπονομεύει και την έννοια της συμβίωσης πολιτών με διαφορετικές καταγωγές ή πεποιθήσεις και άρα υπονομεύει και τον δημοκρατικό μας πολιτισμό», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου κατά την παρέμβαση του στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την φαρμακευτική κάνναβη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις