Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Πατρινή μπίρα AMMOUSA στην κορυφή της γαστρονομικής σκηνής - Έλαβε το μεγάλο βραβείο AFFA για το 2021

Η Πατρινή μπίρα AMMOUSA στην κορυφή της ...

Γνωρίστε την!

Mia Πατρινή… χάλκινη και φρέσκια μπίρα η οποία ξεκίνησε από το υπόγειο ενός σπιτιού και πλέον φιγουράρει στα κορυφαία εστιατόρια της χώρας, είναι η μεγάλη νικήτρια  των βραβείων AFFA (Athens Fine Food Awards by ΕΞΠΟΤΡΟΦ) για το 2021, συγκεντρώνοντας βαθμολογία 19,61/20 και εκτινάσσοντας τη φήμη της στο χώρο της γαστρονομίας.

Ο λόγος για την μπίρα AMMOUSA, η οποία έλαβε το μεγάλο βραβείο του διαγωνισμού  μετά από μια  διαδικασία αξιολόγησης στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 200 προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών εκ των οποίων τα  74 έλαβαν διάκριση με ένα, δύο ή τρία αστέρια ποιότητας για το έτος 2021. Από αυτά, 25 προϊόντα κέρδισαν τα μεγάλα βραβεία στις κατηγορίες του ξηρού τροφίμου, του νωπού τροφίμου, των ποτών, του ελαιολάδου, της καινοτομίας, του πρωτοεμφανιζόμενου προϊόντος, του βιολογικού τροφίμου και της συσκευασίας, ενώ μια ήταν η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού και αυτή ήταν από την Πάτρα!

Τα AFFA by ΕΞΠΟΤΡΟΦ είναι η σημαντικότερη προσπάθεια που γίνεται στην Ελλάδα για την συγκέντρωση, καταγραφή και προβολή των προϊόντων τροφίμων Ελλήνων παραγωγών μέσα από την αξιολόγηση και την επιβράβευση τους.

Με την σφραγίδα της διοργάνωσης να έχει η Έκθεση Τροφίμων ΕΞΠΟΤΡΟΦ, σε συνεργασία με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, τα AFFA φιλοδοξούν να αποτελέσουν το σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της ελληνικής παραγωγής, που στηρίζεται στην πρώτη ύλη, την καινοτομία, την τεχνογνωσία, τις καλές πρακτικές και την θρεπτική αξία.

 

Η μπίρα της γεύσης και των αρωμάτων

Η AMMOUSA του πατρινού Ντάνου Γεώργιου δημιουργήθηκε σε ένα υπόγειο σπιτιού. Αυτό δεν τη εμπόδισε από το να βρει το δρόμο της προς τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας συντροφεύοντας  κορυφαία πιάτα της Ελληνικής γαστρονομική σκηνής.

«Με τις δημιουργίες μου θέλω  ο κόσμος να καταλάβει ότι η μπίρα δεν είναι αναψυκτικό και δεν είναι μόνο καλοκαιρινό ποτό, δεν είναι απλά για να σε ξεδιψάει, αλλά αντιθέτως έχει την δυνατότητα να σου δίνει απλόχερα γεύσεις και αρώματα».

Η «AMMOUSA» είναι μπίρα με βαθύ συννεφώδες χάλκινο χρώμα και έντονα σύνθετη γεύση με αρώματα από εσπεριδοειδή, πεπόνι και καρπούζι. Αρώματα που πλημυρίζουν ολοκληρωτικά τον ουρανίσκο προκαλώντας μια έντονη γευστική διαδρομή μέσα από άνθη και φρούτα και τελειώνοντας με την ιδανική πικράδα των λυκίσκων. Συνδυάζεται εξαιρετικά με ψητό κρέας και γενικά με αλμυρές ή πικάντικες γεύσεις πλούσιες σε καρυκεύματα και μπαχαρικά.  

 

Που θα βρείτε την AMMOUSA

Στην Πάτρα θα βρείτε την AMMOUSA σε επιλεγμένα καταστήματα των S/M Ανδρικόπουλος και Αράπης και σε διάφορες κάβες, εστιατόρια και deli καταστήματα (Cava Romanos, Wise Greece, Nora’s Deli, Delio Food Hub, Γαστρογωνιά, Greek Deli Goods κ.τ.λ.), τόσο στην Πάτρα, όσο και σε  Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κρήτη, Μύκονο, Πόρο, Άνδρο, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Μήλο, Σίφνο  και αλλού. Μάλιστα η Πατρινή μπίρα επιλέχθηκε και τοποθετήθηκε και στον κατάλογο του Hilton Athens Hotel για το 2019, στο Βαρούλκο, στην Spondi (2 αστέρια MICHELIN) και σε αρκετά ακόμη εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας ανά την Ελλάδα. Η διανομή γίνεται από την Wine Center A.E. 2610.522-983.

 

Οκτώ διακρίσεις σε πέντε χρόνια

 H AMMOUSA έχει διακριθεί και βραβευτεί από οκτώ διαγωνισμούς στα πέντε τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα :

• Το 2017 πήρε την 2η θέση στο Πανελλήνιο διαγωνισμό οικιακής ζυθοποίησης που έγινε από τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος.

• Το 2018 πήρε ένα αστέρι στο παγκόσμιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας Great Τaste Αwards που έγιναν στο Λονδίνο. Βραβεύτηκε και χαρακτηρίστηκε μία από τις καλύτερες του κόσμου.

• Τον Ιούνιο του 2019 πήρε την υψηλότερη διάκριση κερδίζοντας το Πλατινένιο βραβείο στο διαγωνισμό γεύσης-ποιότητας Olymp Awards - Food and Drinks Competitions 2019, συνεχίζοντας και μετά τη βράβευση στα Great Taste Awards 2018 το ταξίδι της στο κόσμο των γεύσεων

• Τον Νοέμβριο του 2019 κέρδισε Double Gold Medal στον παγκόσμιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας μπίρας European Beer Challenge που έγινε στο Λονδίνο.

• Τον Φεβρουάριο του 2020, βραβεύτηκε με την πρώτη θέση στην κατηγορία της στην γευστική δοκιμή, από το περιοδικό Beer & Bar Magazine.

• Τον Απρίλιο του 2021, βραβεύτηκε με την πρώτη θέση (Best Food Platinum) από όλες τις κατηγορίες προϊόντων στα Athens Fine Food Awards by Expotrof.

• Τον Απρίλιο του 2021, βραβεύτηκε με Bronze Medal στα London Beer Awards.

• Τον Απρίλιο του 2021, βραβεύτηκε με Bronze Medal από το Beer & Bar magazine.

 

Γνωρίστε την Ammousa εδώ: www.ammousabeer.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight