Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πρεμιέρα κάνει στα θερινά 21 Μαΐου η "μαύρη" κωμωδία "Οι Μάγισσες"

Πρεμιέρα κάνει στα θερινά 21 Μαΐου η &qu...

Πιθανόν το φιλμ του Ρόμπερτ Ζεμέκις να έρθει για προβολή το επόμενο διάστημα και στην Πάτρα

H μαύρη κωμωδία «Οι Μάγισσες - The Witches» σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ για το «Φόρεστ Γκαμπ», Ρόμπερτ Ζεμέκις και σενάριο των Ρόμπερτ Ζεμέκις, Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και Κένια Μπάρις βασισμένο στη νουβέλα του Βρετανού συγγραφέα Roald Dahl (1916-1990) που είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1983, βγαίνει από την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 στα Αθηναϊκά θερινά σινεμά που ξανανοίγουν με το καλό.

Στην ταινία που στις ΗΠΑ είχε βγει στις 22 Οκτωβρίου 2020 και οι εισπράξεις της έφτασαν τα 27 εκατ. δολάρια περίπου, ποσό αξιοπρεπές δεδομένης της κατάστασης με την καραντίνα λόγω covid 19 που επικρατούσε, πρωταγωνιστούν οι βραβευμένες με Όσκαρ Αν Χάθαγουεϊ και Οκτάβια Σπένσερ, ο Στάνλεϊ Τούτσι, ο Τζαζίρ Μπρούνο ενώ ο Κρις Ροκ είναι ο αφηγητής.

Ο 70χρονος σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ζεμέκις που είναι και εκ των παραγωγών, επιστρατεύει ένα υπέρλαμπρο καστ και υπογράφει μία φανταστική περιπέτεια, μία θεαματική υπερπαραγωγή βασισμένη στο αγαπημένο βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ «Οι Μάγισσες». Μία σκοτεινά χιουμοριστική και συγκινητική ιστορία από τον αριστοτέχνη του είδους για ένα ορφανό αγόρι στη δίνη μιας ομάδας δαιμόνιων μαγισσών που σκοπεύουν να εξολοθρεύσουν τα παιδιά όλου του κόσμου, αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της εταιρείας Tanweer που διανέμει το φιλμ.

Η 38χρονη Αν Χάθαγουεϊ έχει τιμηθεί με Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου για το φιλμ “Οι Άθλιοι” το 2013 και η 50χρονη Οκτάβια Σπένσερ  με Όσκαρ β’ γυναικείου για την ταινία “The Help - Οι υπηρέτριες” στην απονομή του 2012. Παίζει και ο Στάνλεϊ Τούτσι που θα τον δούμε και στο συγκινητικό φιλμ «Σουπερνόβα» που βγαίνει την επόμενη εβδομάδα στα ελληνικά θερινά σινεμά ενώ ο ανερχόμενος Τζαζίρ Μπρούνο (“Atlanta”) έχει αναλάβει τον ρόλο του μικρού Αγοριού.

Σύνοψη

1967, Αμερική: Ένα νεαρό ορφανό αγόρι πηγαίνει να ζήσει με την αγαπημένη του γιαγιά (Οκτάβια Σπένσερ) στην Αλαμπάμα. Μόλις, όμως, συναντήσουν κάποιες παραπλανητικά λαμπερές, αλλά απόλυτα διαβολικές μάγισσες, η γιαγιά αναλαμβάνει δράση και απομακρύνεται με το αγόρι σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα. Δυστυχώς, καταφθάνουν ακριβώς την ίδια στιγμή που η Ανώτατη Μάγισσα (Χάθαγουεϊ) έχει συγκεντρώσει μυστικά μάγισσες από όλο τον κόσμο για να πραγματοποιήσει τη διαβολική αποστολή της.

Διάρκεια: 106 λεπτά.

Στους παραγωγούς είναι και ο τιμημένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν.

Πάντως από πλευράς κριτικών η ταινία δεν τα έχει πάει και τόσο καλά με το σκορ που συγκεντρώνει σε rotten tomatoes & metacritic να φτάνει οριακά το 50%.

Υπάρχει και μία ταινία που γυρίστηκε το 1990 από τον Νίκολας Ρεγκ με τους Anjelica Huston, Mai Zetterling και Rowan Atkinson που παρά τις φτωχές αποδόσεις της στο box office κέρδισε με τα χρόνια ένα καλτ status.

Η ταινία «Οι Μάγισσες» του Ρ. Ζεμέκις ενδεχομένως να έρθει για προβολή και στην Πάτρα στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture