Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Νέα συνεργασία για το Κέντρο Εμβρυομητρικής με διακεκριμένους επιστήμονες στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

Νέα συνεργασία για το Κέντρο Εμβρυομητρι...

Στόχος η ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα και στήριξη στα υπογόνιμα ζευγάρια

Το Κέντρο Εμβρυομητρικής Ιατρικής προχωρά σε συνεργασία με έναν από τους πιο διακεκριμένους επιστήμονες στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή τον κ. Ιωάννη Π. Βασιλόπουλο (Μαιευτήρα– Χειρουργό– Γυναικολόγο, με εξειδίκευση  στη Γυναικολογική Ενδοκρινολογία και την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή) και τον επί 30ετίας  Senior Kλινικό Εμβρυολόγο MSC, PHD κ. Αναστάσιο Αργυρίου. Ο κ. Ιωάννης Βασιλόπουλος από την θέση του Δ/ντα Συμβούλου της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής  Institute of Life- ΙΑΣΩ, εκπροσωπεί στην πόλη μας το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στην Ελλάδα.

Στόχος της συνεργασίας αυτής αποτελεί η  προσπάθεια του Κέντρου Εμβρυομητρικής Ιατρικής για παροχή ολοκληρωμένης ιατρικής φροντίδας και στήριξης στα υπογόνιμα ζευγάρια, τα οποία θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούνται από τους κορυφαίους επιστήμονες του Institute of Life- ΙΑΣΩ και να λαμβάνουν εξατομικευμένες λύσεις στα θέματα υπογονιμότητας που αντιμετωπίζουν.

Με αυτήν τη σημαντική συνεργασία η «οικογένεια» του Κέντρου Εμβρυομητρικής Ιατρικής που αποτελείται από τον Αναπληρωτή Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Εμβρυομητρικής Ιατρικής Βασίλη Παπαδόπουλο, τον Επίκουρο Καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας με εξειδίκευση στην παθολογία τραχήλου Γιώργο Μιχαήλ, την παιδοκαρδιολόγο - εμβρυοκαρδιολόγο Λητώ Μανταγού και τον εξειδικευμένο στον Προγεννητικό Έλεγχο, Μαιευτήρα-Γυναικολόγο Κων/νο Τσιβεριώτη, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο με στόχο πάντα την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών υγείας στην γυναίκα και την μέλλουσα μητέρα.

 

Ιωάννης Βασιλόπουλος - Βιογραφικό

Ο Ιωάννης Βασιλόπουλος είναι μαιευτήρας - χειρουργός - γυναικολόγος, με εξειδίκευση στη Γυναικολογική Ενδοκρινολογία και την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Εργάστηκε στις μαιευτικές και γυναικολογικές κλινικές των Νοσοκομείων του Πανεπιστημίου της Λωζάνης και στη Γενεύη.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς παραμονής του στην Ελβετία, κέρδισε τον τίτλο του Chef de Clinique και συμμετείχε ενεργά στην κλινική εκπαίδευση μαθητών και ιατρών.

Μετά την ειδικότητά του στην μαιευτική και γυναικολογία, συνέχισε την εξειδίκευσή του στη Γαλλία, όπου εκπαιδεύτηκε στην γυναικολογική ενδοκρινολογία και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Cochin-St Vincent de Paul στο Παρίσι.

Συνεργάστηκε στενά με τους παγκοσμίως γνωστούς καθηγητές Dominique de Ziegler και Charles Chapron, κερδίζοντας σταθερή εμπειρία στη διερεύνηση και τη θεραπεία περιπτώσεων υπογόνιμων ζευγαριών. Συγκεκριμένα, έχει ασχοληθεί με ενδομητρίωση, πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια και σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Έχει επίσης συμμετάσχει ενεργά στη δημιουργία πρωτοκόλλων παρέμβασης για υπογόνιμους ασθενείς με ογκολογικό ιστορικό.

Ο Ιωάννης παρουσιάζει ένα σημαντικό επιστημονικό έργο, το οποίο ιδρύθηκε με τη συγγραφή πολλών ιατρικών έργων που δημοσιεύονται κυρίως σε περιοδικά παγκοσμίου εμβέλειας.

Είναι μέλος πολλών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών, όπως η Ελβετική Εταιρεία Γυναικολογίας και Μαιευτικής, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, η Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Τον Απρίλιο του 2009 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα ως επιστημονικός συνεργάτης της αίθουσας μητρότητας του ΙΑΣΩ και το 2015 ίδρυσε μαζί με διακεκριμένους αναπαραγωγικούς ιατρούς την μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής Institute Of Life – IASO στην οποία είναι Διευθύνοντας Σύμβουλος έως και σήμερα.

Ταυτόχρονα, συνεχίζει να είναι συνεργάτης στο Cochin-St. Vincent de Paul στο Παρίσι, όπου δίνει τακτικά διαλέξεις.

Είναι παντρεμένος με την επεμβατική παιδοακτινολόγο Χρυσάνθη Χλαπουτάκη και έχουν αποκτήσει μια κόρη, την Εμμανουέλα – Φωτεινή.

 

 

Αναστάσιος Αργυρίου - Βιογραφικό

Ο Αναστάσιος Αργυρίου δραστηριοποιείται, επαγγελματικά και ερευνητικά, στους τομείς της Φυσιολογίας της Αναπαραγωγής και Ανδρολογίας, της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και Κλινικής Εμβρυολογίας (Πτυχίο Βιολογίας, Ε.Κ.Π.Α., DEA Endocrinology and Development, University of Caen, France, PhD Physiology of Human Reproduction, University  Pierre et Marie Curie Paris VI, France, Diploma in Andrology, University Paris XI, France).

Από το 1990 μέχρι σήμερα, είναι Senior Κλινικός Εμβρυολόγος, υπεύθυνος εργαστηρίων Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό,  διοργανώνει και συμμετέχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια με αντικείμενο τις εργαστηριακές μεθόδους σε κλινικές IVF, συμμετέχει σε διδασκαλία προγραμμάτων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών και έχει δημοσιεύσει επιστημονικές μελέτες και άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές επιστημονικές διαλέξεις ως μέλος Ελληνικών και Διεθνών Επιστημονικών Ενώσεων, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κλινικών Εμβρυολόγων (Π.Ε.Κ.Ε.), πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και  Εμβρυολογίας (ESHRE), καθώς και τακτικό μέλος της πρώτης θητείας της Εθνικής Ανεξάρτητης Αρχής για την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

 

 

Info:

Κέντρο Εμβρυομητρικής Ιατρικής

Όθωνος - Αμαλίας 37, Πάτρα / Τ: 2610 223-902

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being