Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δύο Πατρινοί μουσικοί με τον Νίκο Βέρτη στο Ισραήλ - Περιγράφουν στο thebest.gr τι έζησαν τη βραδιά του πολέμου

Δύο Πατρινοί μουσικοί με τον Νίκο Βέρτη ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

O Νεκτάριος Κουρής και ο Περικλής Αλιώπης

Δύσκολες στιγμές πέρασαν δύο Πατρινοί μουσικοί που ταξίδεψαν ως το Ισραήλ για να δώσουν συναυλία με τον Νίκο Βέρτη. Πρόκειται για τον Νεκτάριο Κουρή και τον Περικλή Αλιώπη που  συνεργάζονται χρόνια με τον τραγουδιστή ενώ δεν ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν στο Ισραήλ μαζι του, για επαγγελματικούς λόγους. 

Με το που έφτασαν στο αεροδρόμιο, βρέθηκαν μπροστά στην  ξαφνική κλιμάκωση της έντασης στο Τελ Αβίβ που οδήγησε τον ίδιο και τους συνεργάτες τους σε καταφύγια.  Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, ο Νίκος Βέρτης και στενοί συνεργάτες του παρέμειναν σε καταφύγιο, όσο ηχούσαν οι σειρήνες της πόλης.

Έβλεπες ότι ο κόσμος δεν κοιτούσε να ντυθεί, πήγαινε στο καταφύγιο όπως ήταν, σε αντίθεση με εμάς που κοιτάγαμε να ντυθούμε κιόλας. Δεν είχαμε καταλάβει την κατάσταση...

Όπως αναφέρει ο Νεκτάριος Κουρής, «ζήσαμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για εμάς, φτάνοντας στο Ισραήλ. Την ώρα που περνούσαμε τους ελέγχους για να βγούμε από το αεροδρόμιο χτύπησαν σειρήνες πολέμου, άρχισε να επικρατεί πανικός.  Ευτυχώς η ασφάλεια του αεροδρομίου μας οδήγησε στα καταφύγια σε γρήγορο χρόνο και με ασφάλεια. Περίπου δύο ώρες αργότερα, όταν πλέον είχε ηρεμήσει η κατάσταση βγήκαμε από το καταφύγιο του αεροδρομίου, τελειώσαμε τους ελέγχους.

Πήγαμε στο ξενοδοχείο, εκεί μας έδωσαν οδηγίες, σε περίπτωση συναγερμού. Σε περίπτωση που χτυπούσε είχαμε 1.30 λεπτό να πάμε στις σκάλες του ξενοδοχείου που είναι ο πιο ασφαλής χώρος. Ανά δεύτερο όροφο έχουν καταφύγια σε μέγεθος δωματίου. Κατά την διάρκεια της βραδιάς χτύπησαν δύο φορές οι σειρήνες με εμάς να πηγαίναμε στα καταφύγια. Ακούγαμε  τους κρότους και καταλαβαίνετε πως ήταν μια κατάσταση πολύ τρομακτική αλλά και αγχωτική.

Όπως ήταν φυσικό δεν κοιμηθήκαμε όλο το βράδυ... Ζήσαμε σε τέτοια ένταση για ένα μικρό χρονικό διάστημα και πραγματικά λέω πως είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, εδώ δεν έχουμε μάθει έτσι... Ζώντας μια τέτοια κατάσταση συνειδητοποιείς πως ζουν σε εμπόλεμες ζώνες δεν το αξίζει κάνεις άνθρωπος αυτό...

Όπως εξηγεί, «οι άνθρωποι που ζουν εκεί γνωρίζουν την επικινδυνότητα όταν χτυπάει η σειρήνα και τρέχουν να σωθούν. Εμείς στην αρχή είμασταν χαλαροί. Σαφώς και προσπαθούσαμε μα δούμε πού θα πάμε αλλά δεν καταλαβαίναμε ότι πάνω μας έπεφταν ρουκέτες. Όταν είμασταν στο ξενοδοχείο μας είπαν ότι έχουμε συγκεκριμένα 1.30 για να πάμε στο καταφύγιο, τόσο χρειάζεται για να φτάσουν οι ρουκέτες. Έβλεπες ότι ο κόσμος δεν κοιτούσε να ντυθεί, πήγαινε στο καταφύγιο όπως ήταν, σε αντίθεση με εμάς που κοιτάγαμε να ντυθούμε κιόλας. Δεν είχαμε καταλάβει την κατάσταση, καταλάβαμε την επικινδυνότητα κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Οι Iσραηλινοί είναι συνηθισμένοι. Έχουμε βρεθεί κι άλλες φορές στο Ισραήλ με τον Νίκο Βέρτη όμως δεν είχαμε συναντήσει ξανά κάτι τέτοιο».

Να σημειώσουμε ότι από τις δύο συναυλίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν η μία ακυρώθηκε και η άλλη μετατέθηκε και θα γίνει όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Το κακό ήταν ότι δεν μπορούσαμε να ειδοποιήσουμε τους δικούς μας. Ανησυχούσαμε για το τι θα έβλεπαν και τι θα σκέφτονταν...

Ο Περικλής Αλιώπης με τη σειρά του αναφέρει: 

«Ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία, δεν είχαμε βρεθεί μπροστά σε κάτι τέτοιο. Αφού γυρίσαμε στις οικογένειες μας και είμαστε ασφαλείς, είναι καλά. Έτυχε να βρίσκομαι δίπλα από το συνοδό του γκρουπ όταν ξεκίνησαν όλα. Όταν ρώτησα γιατί τρέχει ο κόσμος, μου είπε ότι πέφτουν ρουκέτες. Κατευθυνθήκαμε με ψυχραιμία στο καταφύγιο, μας κατευθύναν με ασφάλεια και αισθανόμασταν ότι τα πράγματα ήταν ελεγχόμενα. Το κακό ήταν ότι δεν μπορούσαμε να ειδοποιήσουμε τους δικούς μας. Ανησυχούσαμε για το τι θα έβλεπαν και τι θα σκέφτονταν. Όταν επικοινωνήσαμε μαζί τους, είμασταν πολύ καλύτερα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις