Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου τα ραντεβού των 40-44 με όλα τα εμβόλια

Το τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου τα ραντεβ...

Τι θα γίνει με την ηλικιακή ομάδα 30-44

Tο τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικακή ομάδα των 40-44 με όλα τα εμβόλια, καθώς έως τότε μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca.


Eτσι το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου και ανά πενταετία θα ανοίξουν τα ραντεβού για όλα τα εμβόλια πρώτα στην ηλικιακή ομάδα 40 – 44, στη συνέχεια για τους 35 – 40 και ακολούθως για τους 30 – 34. Ανάλογα με την πορεία των ραντεβού αυτών των ηλικιακών ομάδων και με βάση τις παραδόσεις των εμβολίων από τις εταιρίες, είναι πιθανό εντός του Ιουνίου να ανοίξουν τα ραντεβού εμβολιασμών για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες των 25 – 29 και 19 – 24. 

Όπως είπε ο είναι o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, έχουν γίνει συνολικά 3.740.000 εμβολιασμοί. Σχεδόν 2.500.00 με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 23,7% και 1.245.000 πολίτες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 12%.

Τι αλλάζει με το Johnson & Johnson

Στην συνέχεια, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως με την ένταξη του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, από σήμερα θα καταγράφονται στα επίσημα στοιχεία τρεις δείκτες:

Το σύνολο των εμβολιασμών
Οι εμβολιασμοί με τουλάχιστον μία δόση
Οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα προσμετράται και στους εμβολιασμούς με τουλάχιστον μία δόση και στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς.

Οι επόμενες παραδόσεις εμβολίων

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε επίσης ότι στο ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί το 82% των υγειονομικών, 63% των νοσηλευτών και στον ιδιωτικό τομέα το 88% των υγειονομικών και 62% των νοσηλευτών. Είπε επίσης ότι ο εμβολιασμός προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί το 58%, ποσοστό που ανεβαίνει στο 73% αν υπολογιστούν και τα ραντεβού.

 
Ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας ενημέρωσε για το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων για τον Μάιο.

Pfizer: 2.150.000 δόσεις.
Moderna: 350.000 δόσεις.
Johnson & Johnson: 220.000 δόσεις αλλά και μια επιβεβαίωση για ακόμα 80.000 δόσεις.
Από την Astrazeneca περιμένουμε κάποιες πρώτες παραδόσεις και επιβεβαίωση για τις υπόλοιπες.
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις