Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεσολόγγι: Θετικά τα μισά τεστ- Ξέμεινε από κρεβάτια κορωνοϊού το Νοσοκομείο, τοπικό lockdown ζητά ο Διοικητής

Μεσολόγγι: Θετικά τα μισά τεστ- Ξέμεινε ...

100% η πληρότητα στις κλίνες covid-19 του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Ξέμειναν από κρεβάτια για ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου, το οποίο εξίζει να σημειωθεί ότι δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής covid-19 με αποτέλεσμα όποιος χρειαστεί να πρέπει να μεταφέρεται σε άλλο Νοσοκομείο.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη είναι ότι τις τελευταίες 3 ημέρες στα μοριακά τεστ, που διενεργούνται στο νοσηλευτικό ίδρυμα σχεδόν στο 50% εντοπίζεται ο φονικός ιός. «Την Παρασκευή στα 120 τα 51 βγήκαν θετικά, προχθές από τα 80 τα 40, χθες από τα 70 τα 36 περίπου θετικά, δηλαδή το 50%» ανέφερε μιλώντας "Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7", διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Πάνος Παπαδόπουλος. 

«Όταν εμείς ως διοίκηση είχαμε πει, πριν την γιορτή του Λαζάρου, ότι δεν έπρεπε να γίνει η πομπή για την Έξοδο του Μεσολογγίου», που τελικά πραγματοποιήθηκε με παρουσία άνω των 300-400 ατόμων, «αυτά αποτυπώνονται σήμερα. Επίσης, στην δημοτική ενότητα Αιτωλικού κάποια καταστήματα είχαν ανοίξει, όταν υπήρχε άρση της λειτουργίας τους. Αλλά το πιο σπουδαιότερο ήταν ο συνωστισμός στους ιερούς ναούς κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας», με αρκετούς να μην φορούν μάσκα.

Όπως σημειώνει ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, υπάρχουν συγκεκριμένες δυνατότητες στο νοσηλευτικό ίδρυμα , που μέχρι στιγμής έχει σε πλήρη λειτουργία όλες τις κλινικές. «Έχουμε δυο κλινικές covid-19 με 22-23 κλίνες, που μπορούμε να αναπτύξουμε και αυτή την στιγμή η πληρότητα είναι στο 100%. Την Μ. Πέμπτη είχαμε 6 ασθενείς με κορονοϊό, 16-19 μέχρι το Πάσχα και από χθες δεν έχουμε ούτε μια κλίνη κενή», ενώ δεν διατίθενται κλίνες για ασθενείς με κορονοϊού, που θα χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ και θα διακομίζονται στο Νοσοκομείο Αγρινίου, το οποίο νοσηλεύει 26 ασθενείς.

«Το ιϊκό φορτίο έτσι, όπως αποτυπώνεται είναι μεγάλο», ενώ από την άλλη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει εξαντλήσει τα όριά του, «χωρίς να μας ρωτήσουν, ενώ είχαμε δυο εμβολιαστικές γραμμές Pfizer στο νοσοκομείο, μας πρόσθεσαν άλλες 6. Και ευτυχώς, που έχουμε χώρο κάτω από τα γραφεία της διοίκησης και τον μετατρέψαμε σε εμβολιαστικό κέντρο. Σήμερα έχουμε φθάσει να κάνουμε περίπου 630 εμβολιασμούς τη ημέρα. Δεν είναι δυνατόν ένα μεσαίο νοσοκομείο να αντέξει αυτή την πίεση, όπως καταλαβαίνετε».

Την Κυριακή ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ πραγματοποίησε σύσκεψη με το προσωπικό του Νοσοκομείου Αγρινίου, όπου ανακοινώθηκε ανάπτυξη των κλινών covid. Από τις 25, που λειτουργούν σήμερα θα αναπτυχθούν επιπλέον 40, στο σύνολο 65 κλίνες, μεταξύ των οποίων και ΜΕΘ Covid, με τον διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου να δηλώνει ότι «δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να αυξηθούν οι κλίνες κορονοϊού αυτή την στιγμή» και να αναφέρει ένα στατιστικό δεδομένο: ότι ανά 60 κρούσματα τα 4 με 5 θα χρειαστούν νοσηλεία, οπότε η πλειοψηφία των ασθενών θα διακομιστεί αρχικά στο Αγρίνιο και στη συνέχεια σε Πάτρα ή Γιάννενα, εφόσον υπάρχει 110% πληρότητα στην ΜΕΘ covid.

Ο ίδιος έχει ζητήσει με έγγραφο του προς την 6η ΥΠΕ να υπάρξει τοπικό lockdown τουλάχιστον για μια εβδομάδα, «η απόφαση, που έλαβε ο δήμαρχος για να κλείσουν τα σχολεία τρεις ημέρες είναι αστεία, υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί, μαθητές, σχολικές καθαρίστριες, που είναι θετικές. Στην πράξη κανένας γονιός δεν θα στείλει τα παιδιά του στο σχολείο… Γνωρίζω ότι και η ίδια η 6ηΥΠΕ έχει προτείνει το ίδιο, αυστηρό τοπικό lockdown, είναι αδύνατον να ελεγχθεί η κατάσταση διαφορετικά».

Τέλος, ανέφερε ότι αυτή την στιγμή απουσιάζουν τρεις διευθυντές διοικητικών υπηρεσιών του νοσηλευτικού ιδρύματος, διότι είχαν έρθει σε επαφή με κρούσματα κορονοϊου, ενώ όσον αφορά τους εμβολιασμούς του υγειονομικού προσωπικού, «δεν είναι ικανοποιητικό το ποσοστό, το λοιπό υγειονομικό προσωπικό έχει εμβολιαστεί γύρω στο 50%, ενώ το ιατρικό στο 90%. Τώρα όμως έρχονται όλοι να εμβολιαστούν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις