Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παντάνασσα: «Δεχόμαστε πιέσεις από περιοίκους να κάνουμε καταγγελία» λέει ο Πρωτοπρεσβύτερος για τα κορωνοπάρτι

Παντάνασσα: «Δεχόμαστε πιέσεις από περιο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η συνήθεια που ήρθε για να μείνει

«Καλά κρατούν» τα κορωνοπάρτι στην Πάτρα παρά το γεγονός ότι άνοιξε η εστίαση έστω και με αρκετούς περιορισμούς και απαγορεύσεις. Το κλείσιμο των μαγαζιών στις 11 το βράδυ οδηγεί, κυρίως τους νέους, σε άλλες λύσεις προκειμένου να διασκεδάσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μάλιστα βρίσκουν και νέα σημεία που γίνονται στέκια όπως είναι οι σκάλες της Παντάνασσας. Τα άδεια μπουκάλια από ποτά τα οποία  μαζεύονται καθημερινά μαζί με άλλα με άλλα σκουπίδια και υπολείμματα, μαρτυρούν τι συμβαίνει κάθε βράδυ στο σημείο.

Δέχομαι και πιέσεις από τους περίοικους να προβώ σε καταγγελίες και αναφορές αρμοδίως. Ωστόσο δεν έχει ωριμάσει μέσα μου μία τέτοια σκέψη γιατί δεν πάντα λύσεις αυτά...

Με μία λιτή δήλωσή του στο thebest.gr καθώς δεν ήθελε να αναφερθεί εκτενώς στο θέμα, ο Πρωτοπρεσβύτερος- προϊστάμενος της Παντάνασσας  π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος εξέφρασε τη λύπη του για την κατάσταση.  «Εμείς όσο μπορούμε θα καθαρίζουμε. Μας λυπεί ο τρόπος που εκτονώνονται οι νέοι. Δέχομαι και πιέσεις από τους περίοικους να προβώ σε καταγγελίες και αναφορές αρμοδίως. Ωστόσο δεν έχει ωριμάσει μέσα μου μία τέτοια σκέψη γιατί δεν ειναι πάντα λύσεις αυτά. Και η αστυνομία φαίνεται πως αντιμετωπίζει την κατάσταση με πιο ήπια στάση» μας λέει.

Και πράγματι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- και όπως φαίνεται άλλωστε- από την πλευρά της η αστυνομία αρκείται σε προσεκτικές κινήσεις και αποφυγή δραστικών παρεμβάσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Σε αυτό καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, πριν από λίγο καιρό. Έτσι η ΕΛ.ΑΣ. περιορίζεται στο να πλησιάζουν τα περιπολικά με ανοιχτούς φάρους και να κάνουν συστάσεις στους πολίτες προκειμένου να αποχωρήσουν. 

Εάν δεν διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 02:00 δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα...

Ωστόσο το φαινόμενο με τα υπαίθρια κορωπάρτι εδραιώνεται με τους καταστηματάρχες να φοβούνται πώς ήδη ανταγωνίζονται ένα νέο, εναλλακτικό και φθηνό τρόπο διασκέδασης.  Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Σπύρος Στεργίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας, «εάν δεν διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 02:00 δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα. Να φεύγει ο κόσμος από τα μαγαζιά στις 1.30 και στις 2:00 να ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πλέον ο πληθυσμός και ειδικά οι νέοι, έχουν εντρυφήσει σε έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης που είναι νέος και  φθηνός. Αν κάτσεις σε ένα μαγαζί μπορεί να χρειαστεί να πάρεις 3-4 ποτά και να πληρώσεις 20 ευρώ ενώ υπαίθρια μπορείς να έχεις  μπουκαλάκι που θα έχεις αγοράσει απέξω και κάνει τρία ευρώ. Βλέπουμε ένα είδος διασκέδασης που ήρθε για να μείνει αν δεν καταπολεμηθεί έγκαιρα. Θα το έχουμε συνέχεια με ό,τι κινδύνους εγκυμονεί αυτό στο μέτωπο της πανδημίας. Πολλοί θεωρούν ότι κάναμε εμβόλια και όλα είναι καλά αλλά ο κόσμος αρρωσταίνει.  Το σκηνικό αυτό είναι ήδη ο νέος τρόπος διασκέδασης. Ο μόνος τρόπος να ανατραπεί είναι η διεύρυνση του ωραρίου και με συνεχείς ελέγχους».

Σε κάθε περίπτωση οι κάτοκοι της ευρύτερης περιοχής της Παντάνασσας είναι στα... κάγκελα, καθώς δεν μπορούν να κοιμηθούν ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται να συλλέξουν υπογραφές για να υπάρξει παρέμβαση των αρμοδίων αρχών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις