Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γ. Βαρεμένος: Ανάγκη στήριξης των παιδιών που έμειναν ορφανά μέσα στην πανδημία

Γ. Βαρεμένος: Ανάγκη στήριξης των παιδιώ...

Ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να σκύψει πάνω στο δράμα αυτών των παιδιών, εν όψει και της δοκιμασίας των εισαγωγικών εξετάσεων

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας Γιώργος Βαρεμένος σε δήλωση του ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να στηριχτούν τα παιδιά που έχασαν και τους δύο γονείς τους μέσα στην πανδημία.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βαρεμένος αναφέρει:

Σε μία χρονιά κατά την οποία η χώρα μας θρηνεί την απώλεια από την πανδημία μιας ολόκληρης πόλης 11 περίπου χιλιάδων ανθρώπων, ιδιαίτερη θέση στο δράμα αυτό κατέχουν τα παιδιά που έχασαν και τους δύο γονείς τους, είτε από την μάστιγα του Covid19 είτε από άλλες αιτίες. Σ’ αυτή λοιπόν τη χρονιά των αντιξοοτήτων και των δραματικών συνεπειών, το Υπουργείο Παιδείας και οι αρμόδιοι πρέπει να σκύψουν πάνω στο δράμα αυτών των παιδιών και, εν όψει της δοκιμασίας των εισαγωγικών εξετάσεων, να βρουν τρόπους πριμοδότησής τους.

Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για οποιαδήποτε μεροληπτική στάση, αλλά για στοιχειώδη πράξη ανθρωπισμού και αλληλεγγύης. Πολύ περισσότερο που αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί σε άλλες περιπτώσεις, που δεν είχαν ανάλογα δραματικές επιπτώσεις στις ζωές των παιδιών.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις