Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ευχαριστίες στο ΜΑΙΚΗΝΑ με το όνομα ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ευχαριστίες στο ΜΑΙΚΗΝΑ με το όνομα ΑΘΑΝ...

Του Λεωνίδα Γ.Μαργαρίτη Επίτ. Δικηγόρου, Προέδρου Εταιρείας Λογοτεχνών

Εάν η πόλις των Πατρών περηφανεύεται γιατί ανέδειξε στο ύπατο αξίωμα της πολιτείας ένα Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο εξίσου πρέπει να νιώθει  περήφανη γιατί από αυτή την πόλη αναδείχθηκε ένας νέος Ρωμαίος Γάιος Κίλνιος Μαικήνας που ακούει στο όνομα Αθανάσιος Στεφανόπουλος.

Πρόκειται για τον συμπολίτη που προόδευσε την Αμερική και διέθεσα τεράστια για την σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, ποσά χρημάτων    για την αγορά και την αναπαλαίωση του σπιτιού που γεννήθηκε ο Εθνικός μας ποιητής ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ κι ακόμη  εξασφάλισε τη λειτουργία της ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ  ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ για πολλά-πολλά χρόνια.

Είχα σε προσωπική επικοινωνία  την ευκαιρία να διατυπώσω τις προσωπικές μου και ως προέδρου της Εταιρείας Λογοτεχνών ευχαριστίες  και τα θερμά μου συγχαρητήρια για αυτή τη χειρονομία του.

Νοιώθω σήμερα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του κτιρίου-σπιτιού που γεννήθηκε ο εθνικός μας βάρδος και μέσα από το τον τύπο αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να εκφράσω τις προσωπικές και ως προέδρου της Εταιρείας Λογοτεχνών ευχαριστίες μου και τα συγχαρητήριά μου στον αγαπητό συμπολίτη Αθανάσιο Στεφανόπουλο.

Θεωρώ πως κι εγώ από τη σκοπιά μου , με  την αναζωπύρωση κάθε φορά του παμπατραικου και Παναχαϊκού αιτήματος εξαγοράς του σπιτιού του ΠΑΛΑΜΑ και την μετατροπή του σε  Στέγη Γραμμάτων, συνέβαλα στο αποτέλεσμα.

Δεν είχα την αίσθηση,όταν κάναμε αγώνες για αυτό το λόγο πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αφού γνωρίζαμε πως τόσο ο Δήμος, όσο κι το Δημόσιο δεν θα είχαν ούτε τη θέληση ούτε τη δυνατότητα να αναλάβουν μια παρόμοια με τη σημερινή πρωτοβουλία και εξέλιξη αλλά η διάθεσή μας ήταν κάποια στιγμή να επιστρέψει η  ψυχή του Ποιητή στο σπίτι που γεννήθηκε μια και λόγω ανάγκης τον υποχρέωσαν να το εγκαταλείψει.

Τούτη την ώρα επιβάλλεται πέραν των συγχαρητηρίων και των εύγε που οφείλονται στο σύγχρονο ΜΑΙΚΗΝΑ της πόλης μας, να θυμηθούμε και τους πνευματικούς ανθρώπους και πολιτικούς που  με την ευκαιρία του εορτασμού των 150 χρόνων από τη γέννηση του Εθνικού μας ποιητή, ενδιαφέρθηκαν  και υπέγραψαν το υπόμνημα  προς την Κυβέρνηση  η συντάχθηκαν με παρόμοιες κινήσεις στο αίτημα μας., για τη δημιουργία  ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ.

Αυτοί είναι οι εξής:

Οι Βουλευτές  μας  Μιλτιάδης Βέρρας, Απόστολος Κατσιφάρας, Νικόλαος Τσούκαλης, Νικόλαος Παπαδημάτος, Νικόλαος Καραθανασόπουλος και Μιχάλης Μπεκίρης,

          Ο τέως Υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Μπεκίρης,

          Ο  Γ. Γραμματέα Περιφέρειας  Σπυρίδων Σπυρίδων  (Α.Π.1291/4-5-09) 

        Ο Νομάρχης Αχαΐας  Δημήτρης Κατσικόπουλος  (Α.Π.335/4-5-2009 )        

Ο Δήμαρχος Πατρέων (Α.Π.2051/23-6-2009)

Ο  Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (Α.Π.324/6-5-2009).

        Ο Πρόεδρος της  Τ.Ε.Δ.Κ.Ν. Αχαΐας Δήμαρχος Ωλενίας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

           Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών  Καθηγητής Σταύρος Κουμπιάς (Α.Π.11300/16-06-09)

           Ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Σωκράτης Καπλάνης (Α.π.5551/22-5-2009) 

        Είναι βεβαίως αυτονόητο να τονίσουμε ότι το αίτημα αυτό   συνυπέγραψαν απαξάπαντες οι πνευματικοί άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών της πόλεως και του Νομού μας καθώς  πέντε και πλέον χιλιάδες πολίτες .

   Κύριε Αθανάσιε Στεφανόπουλε η πόλις και η Αχαΐα σας ευγνωμονούν…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις