Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ισημερινός: Πάνω από 2.700 κρούσματα κορωνοϊού, 90 θάνατοι

Ισημερινός: Πάνω από 2.700 κρούσματα κορ...

Ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας και αξιωματούχοι έχουν τονίσει επανειλημμένα πως θεωρούν υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα τα επίσημα δεδομένα

Στον Ισημερινό επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 2.727 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν ακόμη 90 ασθενείς με την COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας χθες Σάββατο.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο κράτος των 17,5 εκατ. κατοίκων έχει φθάσει ως εδώ τους 13.570 νεκρούς επί συνόλου 384.589 μολύνσεων. Ωστόσο, στον αριθμό των θανάτων προστίθενται άλλοι 5.154 «πιθανόν σχετιζόμενοι» με την COVID-19, αν και όχι επιβεβαιωμένοι από ιατροδικαστικούς, πράγμα που σημαίνει ότι ο απολογισμός είναι τουλάχιστον 18.724 νεκροί.

Γιατροί, ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας και αξιωματούχοι έχουν τονίσει επανειλημμένα πως θεωρούν υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα τα επίσημα δεδομένα. Από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι τον Μάρτιο του 2021, τα στοιχεία για την επιλεγόμενη πλεονάζουσα θνησιμότητα έδειξαν ότι οι νεκροί από όλες τις αιτίες ήταν 53.000 περισσότεροι σε σύγκριση την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο.

Εστίες της πανδημίας χαρακτηρίζονται το τελευταίο διάστημα οι επαρχίες Πιτσίντσα, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Κίτο, Γουάγιας, όπου βρίσκεται η οικονομική πρωτεύουσα Γουαγιακίλ, και Ελ Όρο.

Ο Ισημερινός, από τα κράτη της Λατινικής Αμερικής που υφίστανται τα πιο βαριά πλήγματα από την πανδημία, κατέγραψε τον Απρίλιο ρεκόρ 53.107 κρουσμάτων. Το προηγούμενο ρεκόρ (42.600 μολύνσεις) καταγράφηκε τον Μάρτιο.

Το νέο κύμα μολύνσεων στη χώρα των Άνδεων, όπου το σύστημα υγείας και τα γραφεία τελετών είχαν καταρρεύσει πέρυσι, οδήγησε τον απερχόμενο πρόεδρο Λενίν Μορένο να κηρύξει νέα κατάσταση εξαίρεσης, για τέταρτη φορά από την εκδήλωση της πανδημίας.

Επιβάλλεται απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη και αυστηρό lockdown τα Σαββατοκύριακα σε 16 από τις 24 επαρχίες, ανάμεσά τους και στην Πιτσίντσα.

Στον Ισημερινό έχουν εντοπιστεί διάφορα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού που αρχικά ταυτοποιήθηκαν σε άλλα κράτη: αυτά της Χιλής, του Περού, της Βραζιλίας, της Βρετανίας και της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το ινστιτούτο μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Σαν Φρανσίσκο του Ισημερινού, που έχει επιφορτιστεί να διενεργεί τις αναλύσεις αυτές.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης, που άρχισε τον Φεβρουάριο, προχωρά αργά: 633.421 πολίτες είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και εξ αυτών 227.972 και τη δεύτερη μέχρι την Τετάρτη 28η Απριλίου, τελευταία ημέρα ως την οποία είναι διαθέσιμα επίσημα δεδομένα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις