Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Ιερώνυμος Αιγίου, ετοιμάζεται για λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Τρυπητής παρά τα μέτρα και το περυσινό πρόστιμο για το αγροτικό

Ο Ιερώνυμος Αιγίου, ετοιμάζεται για λιτά...

Το σχέδιο περιλαμβάνει περιφορά με τζιπ

Πέρυσι, ο Μητροπολίτης Αιγiου Ιερώνυμος απασχόλησε την επικαιρότητα καθώς εν μέσω του lockdown προχώρησε σε λιτανεία της εικόνας της Παναγίας Τρυπητής στην πόλη του Αιγίου μαζί με τον πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο.


Η περιφορά έγινε μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε χωρίς την παρουσία πιστών στον Ιερό Ναό της Φανερωμένης στο Αίγιο.
Η εικόνα στην αρχή μεταφέρθηκε από πεζούς και στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε αγροτικό όχημα. Αποτέλεσμα ήταν η αστυνομία να επιβάλλει διοικητικά πρόστιμα, λόγω της μη τήρησης των μέτρων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.Στον οδηγό του αγροτικού η αστυνομία επέβαλε τροχονομικό πρόστιμο, καθώς και διοικητικό πρόστιμο για άσκοπη μετακλινηση. Επίσης, η αστυνομία επέβαλε διοικητικά πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση σε δέκα περίπου πολίτες, που συμμετείχαν στην περιφορά.


Φέτος τα μέτρα ως προς την λιτάνευση δεν έχουν αρθεί. Ωστόσο ο Ιερώνυμος Αιγιαλείας, ο οποίος έριξε και τον σταυρό στη θάλασσα ανήμερα των Φώτων σε τελετή που επίσης έκανε τον γύρο του πανελληνίου και ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό ετοιμάζεται σύμφωνα με όσα δηλώσει σε άτομα του άμεσου περιβάλλοντός του και φορείς του Αιγίου, να προχωρήσει σε λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Τρυπητής την Παρασκευή του Πάσχα, μετά την λειτουργία στη Φανερωμένη όπου και βρίσκεται η εικόνα.
Ο Μητροπολίτης φέρεται να αιτείται να επιτραπεί από την κυβέρνηση η πραγματοποίηση μιας μικρής λιτανείας με μέτρα για τον κορωνοϊό ενώ αν αυτό δεν επιτραπεί (πώς θα ελεγχθεί η μαζικότητα μιας τέτοιας εκδήλωσης;) δηλώνει αποφασισμένος να επαναλάβει τα περσινά.
Φέτος δεν σκέφτεται βεβαίως να περιφέρει την εικόνα πάνω σε ένα αγροτικό αυτοκίνητο (δεν ήταν δα και ό,τι πιο… κομψό). Το σχέδιο περιλαμβάνει περιφορά με τζιπ .

(κεντρική φωτό filodomos.gr, από πέρυσι)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις