Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

5G στην Πάτρα από τον Μάιο - Σταδιακά θα αυξάνεται η πληθυσμιακή κάλυψη

5G στην Πάτρα από τον Μάιο - Σταδιακά θα...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Οι εργασίες εγκατάστασης κεραιών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη

Οι εργασίες εγκατάστασης κεραιών 5G και στην Πάτρα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Η Πάτρα είναι από τις τελευταίες πόλεις της χώρας όπου έρχεται η τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας και ιντερνετ 5ης γενιάς. Ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες τοποθέτησης κεραιών σε κεντρικά σημεία της αχαϊκής πρωτεύουσας με πρώτο την πλατεία Γεωργίου, σε κτίριο της οποίας έγινε πριν από περίπου έναν μήνα αντικατάσταση ιστού κεράιας και εγκατάσταση νέων συστημάτων που υποστηρίζουν το 5G. Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσα στον Μάιο αναμένεται να αρχίσει μόνιμη εκπομπή 5G από τις πρώτες εγκατεστημένες κεραίες στην Πάτρα, αρχικά σε μικρή γεωγραφική ενότητα και σύμφωνα με εκτιμήσεις στο κέντρο της πόλης.

Στόχος είναι και για την Πάτρα, η πληθυσμιακή κάλυψη σε ποσοστό τουλάχιστον 90%. Αυτό εκτιμάται οτι θα έχει επιτευχθεί εως τον Σεπτέμβριο στην ευρύτερη περιοχή καθώς εγκαθίστανται περισσότερες κεραίες βάσει του σχεδιασμού κάλυψης των εταιρειών κινητής. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν ηδη δει στις συσκευές τους - που υποστηρίζουν 5G- τη σχετική ένδειξη διαθέσιμη ανα τακτά διαστήματα, καθώς γίνονται δοκιμαστικές έκπομπές, όπου υπάρχουν εγκατεστημένα κεραιοσυστήματα.

Ο σχεδιασμός σε ότι αφορά στην αχαϊκή πρωτεύουσα, θέλει να τοποθετούνται κεραίες, στη Γούναρη κοντά στα Υψηλά Αλώνια, κοντά στον Μόλο, στην Αγίου Ανδρέου, στην οδό Ακρωτηρίου κοντά στα ΤΕΙ όπως επίσης και στο Ρίο, ώστε να καλυφθεί άμεσα μια μεγάλη γεωγραφική ενότητα της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις