Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Πατρινός σεφ Φώτης Πάστρας μιλάει στο thebest για τη νέα του ζωή στο Ντουμπάι

Ο Πατρινός σεφ Φώτης Πάστρας μιλάει στο ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ανέλαβε το πρώτο ελληνικό εστιατόριο ως head chef

Μία νέα αρχή στο Ντουμπάι κάνει εδώ και κάποιους μήνες ο Πατρινός σεφ Φώτης Πάστρας. Αν και η επαγγελματική του πορεία στο εξωτερικό ξεκίνησε από το Λονδίνο, μετά από μία επαγγελματική κίνηση που δεν απέδωσε, ένα νέο project για ελληνικό εστιατόριο στο Ντουμπάι, τον οδήγησε στο να κάνει το μακρινό ταξίδι. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το πρώτο ελληνικό εστιατόριο στη χώρα.  Ο ίδιος μιλάει στο thebest.gr για τη νέα του ζωή και τους επαγγελματικούς του στόχους.

Λόγω μίας αποτυχίας που προέκυψε σε ένα άνοιγμα που έκανα ως ιδιοκτήτης εστιατορίου και επειδή δεν δεχόμουν την ήττα, είπα… «θα φύγω για εξωτερικό να αποδείξω στον εαυτό μου ποιος είμαι και που μπορώ να φτάσω»...

Πώς πήρες την απόφαση να δραστηριοποιηθείς εκτός Ελλάδας;

Την απόφαση να αφήσω την Ελλάδα την πήρα μετά από μια αποτυχία που προέκυψε σε ένα άνοιγμα που έκανα ως ιδιοκτήτης εστιατορίου. Επειδή δεν δεχόμουν την ήττα είπα… «θα φύγω για εξωτερικό να αποδείξω στον εαυτό μου ποιος είμαι και που μπορώ να φτάσω».

Αρχικά επέλεξες το Λονδίνο, τι εμπειρίες αποκόμισες από εκεί;

Επέλεξα το Λονδίνο γιατί μετά από έρευνα διαπίστωσα τον ανταγωνισμό που έχει στην εστίαση, το επίπεδο που υπάρχει και αυτό ήταν κάτι που θα μου έδινε ώθηση να πάω μπροστά. Οι εμπειρίες που πήρα ήταν κάτι που ούτε ο ίδιος δεν περίμενα καθώς όλοι ξέρουμε ποσό δύσκολο είναι να εργάζεσαι σε μια πόλη- κέντρο του κόσμου με τόσο ανταγωνισμό και να θες μέσα σε όλο αυτό να ξεχωρίσεις

Πώς προέκυψε το Ντουμπάι;

Στο Ντουμπάϊ προέκυψε ένα νέο project για ελληνικό εστιατόριο από μια ρωσική εταιρία που δραστηριοποιείται εδώ. Μου έγινε η πρόταση να αναλάβω το εστιατόριο ως head chef και να στηθεί το πρώτο μας ελληνικό εστιατόριο. Στη συνέχεια, από χειμώνα ετοιμάζουμε αλλά δύο εστιατόρια διότι υπάρχουν βλέψεις να δημιουργηθεί σε πολλά κράτη.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποιες οι δυσκολίες σε αυτή τη νέα αρχή;

Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά, όπως εξέλιξη, ανταγωνισμός. Γνωρίζεις και σε γνωρίζουν άνθρωποι με άλλη κουλτούρα και φιλοσοφία. Τα χρήματα είναι καλά ενώ υπάρχουν και δυνατές προοπτικές για το μέλλον.

Θα έλεγα ότι τα μειονεκτήματα είναι λίγα. Είναι για παράδειγμα η ζέστη τους τρεις μήνες του καλοκαιριού όπου φτάνει τους 50 βαθμούς. Είναι και η σκληρή δουλειά λόγω ανταγωνισμού που δεν σου αφήνει ελεύθερο χρόνο.

Ο στόχος μου είναι να ανεβάσω αυτό το project σε άλλες χώρες και αναδείξω την ελληνική μας κουζίνα ξεχωρίζοντας με τον δικό μου τρόπο...

Πώς θα περιέγραφες τη ζωή στο Ντουμπάι;

Η ζωή στο Ντουμπάϊ θα την περιέγραφα σαν κάτι ξεχωριστό καθώς έχει την δίκη του ομορφιά, κάποιοι λένε ψεύτικη.  Εγώ θα την χαρακτήριζα «μελλοντική ομορφιά» καθώς χτίζουν τα απίστευτα πράγματα μέσα στην άμμο.

 Πώς επηρεάζει η πανδημία τα πράγματα εκεί;

Η πανδημία δεν επηρέασε και πολύ το Ντουμπάϊ καθώς δεν υπάρχουν πολλά μέτρα εκτός από την μάσκα και το ωράριο λειτουργίας έως τη μια το βράδυ. Μειώθηκε σαφώς λίγο ο τουρισμός αλλά κρατήθηκε σε πολύ καλό επίπεδο.

Ποιος είναι ο στόχος σου από εδώ και πέρα;

Ο στόχος μου είναι να ανεβάσω αυτό το project σε άλλες χώρες και να αναδείξω την ελληνική μας κουζίνα ξεχωρίζοντας με τον δικό μου τρόπο.

Σου λείπει η Ελλάδα;

Σαφώς μου λείπει η χώρα που με μεγάλωσε. Εκεί είναι η οικογένεια μου και οι φίλοι μου. Αυτά είναι μέσα στην καρδιά μου. Το κλίμα της Ελλάδας δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο.

Είναι μέσα στα πλάνα σου η επιστροφή σε αυτήν;

Όχι δεν έχω πλάνα να επιστρέψω Ελλάδα φυσικά. Αναζητώ την καριέρα και έχω αφοσιωθεί σε αυτή. Η Ελλάδα δεν μου δίνει αυτή τη δυνατότητα καθώς βλέπουμε ότι η οικονομία της δεν αντέχει. Επιπλέον ούτε η Πολιτεία είναι δίπλα στον πολίτη της σε πολλά ζητήματα, σε αντίθεση με το εξωτερικό. Θέλω να μείνω εδώ και να μεγαλουργήσω ζώντας το όνειρο μου και να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight