Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Για την ουσιαστική στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας

Για την ουσιαστική στήριξη της οικονομία...

Της Αγγελικής Τσονάκα

Με αίσθημα ευθύνης που απορρέει από τον θεσμικό του ρόλο, αυτόν της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε ένα τεκμηριωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας που πλήττεται βάναυσα από τις επιπτώσεις της πανδημίας εξαιτίας κυρίως της ανεύθυνης και επικίνδυνα ερασιτεχνικής αντιμετώπισής της από την κυβέρνηση των «αρίστων».

Στο επίκεντρο του προτεινόμενου προγράμματος βρίσκεται η στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και των εργαζομένων, με απώτερο σκοπό την αναχαίτιση της επικείμενης, εκρηκτικής, αύξησης της ανεργίας. 

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονές του, το συγκεκριμένο σχέδιο, εφόσον εφαρμοστεί, μπορεί να κάνει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους να αισθανθούν ασφαλείς.

Υπό το πρίσμα αυτό, θεωρούμε πως η αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και η βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας με τρόπο που να συμπεριλαμβάνει όλες και όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, είναι μονόδρομος. Αντιθέτως, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την ανάλγητη νεοφιλελεύθερη πολιτική της, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της πανδημίας, αλλά «υπόσχεται» επιπλέον λουκέτα και ανεργία για τους πολλούς, μισούς μισθούς και επιχειρήσεις πνιγμένες στα χρέη για τους υπολοίπους.

Είναι προφανές ότι, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά η ωρολογιακή βόμβα του ιδιωτικού χρέους, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες με ανεξέλεγκτες κοινωνικές προεκτάσεις.

Οι ρυθμίσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την αποπληρωμή χρεών στο Δημόσιο σε 120 δόσεις, με κούρεμα ως 60% του χρέους της πανδημίας, όπως και τα μέτρα που εισηγείται για την παροχή ρευστότητας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με ένα νέο πτωχευτικό νόμο με την προστασία της Α΄ κατοικίας, σχηματίζουν μια «ομπρέλα» προστασίας για την δοκιμαζόμενη κοινωνία, ως επί το πλείστον για τα ασθενέστερα και πλέον αδύναμα στρώματα της.

Ως εκ τούτου, με συγκεκριμένες και απτές κινήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ασκεί υπεύθυνη, γόνιμη και εποικοδομητική αντιπολίτευση, που ουδεμία σχέση έχει με την στάση στείρας άρνησης και δημαγωγίας που υιοθετούσε η Νέα Δημοκρατία ως αντιπολίτευση.    

ΣΣ: Η Αγγελική Τσονάκα είναι μέλος του Συντονιστικού Οργάνου της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις