Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

African Queen: Η Ναόμι Κάμπελ ανοίγει την εξωτική έπαυλή της στην Κένυα

African Queen: Η Ναόμι Κάμπελ ανοίγει τη...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η βρετανίδα super model επέλεξε παραδοσιακή διακόσμηση που τιμά τις ρίζες της με τη σύγχρονη λογική του πολυτελούς resort

Στο κατώφλι των 51 της χρόνων, η αγέραστη βρετανίδα «γαζέλα» της πασαρέλας Ναόμι Κάμπελ έχει να καμαρώνει για 35χρόνια εκπληκτικής καριέρας αλλά και για μια εντυπωσιακή έπαυλη που «φωνάζει» απόδραση, τιμώντας την αφρικανική της καταγωγή. Πρόκειται για μια βίλα στην παραλιακή πόλη Μαλίντι της Κένυας. Το σπίτι αγναντεύει τον ινδικό ωκεανό αποτελώντας τον ορισμό του inside out, καθώς πρωτοστατούν οι υπαίθριοι και οι ημιυπαίθριοι χώροι καθώς και τα πολλά ανοίγματα ώστε να «τρυπώνει» παντού το φυσικό φως. «Είναι ένας μέρος που σε ηρεμεί. Απολαμβάνεις την ησυχία. Εδώ δεν ψάχνεις το τηλέφωνο και την τηλεόραση» εξήγησε η πασίγνωστη καλλονή στο AD Magazine ποζάροντας για φωτογράφιση.

Με βασικές της έδρες το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και παρά το «γεμάτο» καθημερινό της πρόγραμμα βρίσκει πάντα το χρόνο να επιστρέφει εδώ. Εμπνευση για τη διαμόρφωση της βίλας ήταν πολυτελή resorts της περιοχής τα οποία βασίζουν το αρχιτεκτονικό τους στίγμα στην παράδοση. Εδώ συχνάζουν κυρίως ιταλοί υψηλών εισοδημάτων και η παρουσία τους είναι ιδιαίτερα αισθητή, όπως διαπίστωσε η Ναόμι από την πρώτη επίσκεψή της τη δεκαετία του ’90. «Είναι σαν μια μικρή Ιταλία στην ανατολική Αφρική» αναφέρει. «Ολοι οι κάτοικοι μιλούν ιταλικά». Η σκεπή έγινε από φύλλα καρύδας στο σχήμα και την τεχνική makuti που χαρακτηρίζουν την Κένυα. Το κέντρο του καθιστικού οδηγεί  στην πισίνα με το αλμυρό νερό, υπάρχουν πολλά εξωτερικά ξύλινα κιόσκια αλλά και spa. Η επίπλωση προέρχεται από ντόπιες αγορές αλλά και από Μαρακές. Κάιρο, Σεναγάλη. Το ξύλο, το λευκό χρώμα  και οι γήινοι τόνοι μαζί με πολλά ανάγλυφα στοιχεία δεσπόζουν. Ως πρέσβειρα τουρισμού της Κένυας, η Ναόμι δεν θα μπορούσε παρά να ζει σε ένα περιβάλλον που τιμά την κουλτούρα των προγόνων της.  Θυμάται έντονα τη Λόρεν Χάτον, η οποία της είχε πει ότι πάντα ταξίδευε στην Κένυα για να αναζωογονηθεί μετά από δουλειά. «Επέστρεφα από εκεί με ένα τεράστιο χαμόγελο» της είχε εξομολογηθεί και όπως διαπίστωσε το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην ίδια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View