Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Πατρινοί βγήκαν, είδαν αλλά δεν ψώνισαν- Τι «κινήθηκε» και οι απορίες των καταναλωτών

Οι Πατρινοί βγήκαν, είδαν αλλά δεν ψώνισ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, Κώστας Ζαφειρόπουλος

Πρώτη μέρα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου χθες, Δευτέρα, στην πολύπαθη Αχαία και οι καταναλωτές βγήκαν στους εμπορικούς δρόμους της Πάτρας για να δουν βιτρίνες και να πάρουν μία… «μυρωδιά» από την αγορά. Ωστόσο φαίνεται πως ήταν επιφυλακτικοί και δεν προχώρησαν σε αγορές, προτιμώντας να κάνουν πρώτα την έρευνά τους.

«Ήταν υποτονικό το άνοιγμα. Ο κόσμος βγήκε να κοιτάξει βιτρίνες και τιμές. Κάποιοι βέβαια προχώρησαν σε αγορές. Τα παιδικά ρούχα και παπούτσια αλλά και τα κηροπωλεία είχαν την τιμητική τους λόγω Πάσχα. Υπήρξε κινητικότητα η οποία όμως δεν μετουσιώθηκε σε αγορές» λέει στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Όπως εξηγεί οι καταναλωτές έχουν απορίες σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί αυτή τη στιγμή η αγορά αλλά και για τα μέτρα που ισχύουν. «Ο κόσμος ρωτάει πώς μπορεί να ψωνίσει και έχει απορίες. Τα καταστήματα, Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο, λειτουργούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 15.00. Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή λειτουργούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 14.00 και από τις 17:00 έως τις 20:00. Πριν ο καταναλωτής πάει για τις αγορές του, θα πρέπει να έχει συνεννοηθεί με ένα κατάντημα και να έχει ένα μέιλ ή ένα sms με την παραγγελία του. Από εκεί και πέρα πρέπει να στείλει μήνυμα στο  13032 με κωδικό 6. Έχει τρεις ώρες στη διάθεση του για να ψωνίσει. Η αλήθεια είναι ότι οι καταναλωτές δεν μπορούν να κυκλοφορούν ανέμελα στην αγορά ενώ οι πληρωμές γίνονται με κάρτα είτε ψωνίζουν με click away είτε με click in».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το click inside ισχύει για όλα τα καταστήματα, όχι μόνο στην ένδυση και την υπόδηση και ότι οι περισσότεροι προτιμούν να μπαίνουν μέσα στα καταστήματα. Επιπλέον φάνηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια καθώς φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους καταναλωτές.

«Οι εκπτώσεις που έχουν μπει είναι προς όφελος των καταναλωτών και πρέπει να τις εκμεταλλευτούν γιατί είναι μεγάλες και πραγματικές. Από εκεί και πέρα ζητάμε ενίσχυση από το κράτος. Χρειαζόμαστε περεταίρω βοήθεια και ένα πρόγραμμα που να απευθύνεται μόνο στο λιανεμπόριο» λέει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις