Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή και μυστικά για πατάτες φούρνου με μπύρα

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Πατάτες φούρνου με μπυρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Ό,τι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει σε λεμονάτες πατάτες φούρνου. Τραγανές σαν τηγανητές και μέσα μελωμένες, μαλακές και παντανόστιμες. Φτιάξτε τες όλοι!

Υλικά Συνταγής

8 πατάτες
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 λεμόνια (χυμός)
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κουτάκι μπύρα 330ml
ρίγανη αποξηραμένη ή φρέσκια
αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Για τις πατάτες φούρνου με μπύρα
προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς στον αέρα. Θα ψήσουμε τις πατάτες φούρνου με μπύρα στη μεσαία σχάρα.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, να γίνουν μία στρώση, και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λάδι και τον χυμό του λεμονιού.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε τη ρίγανη και τη μπύρα.

Σκεπάζουμε τις πατάτες μπύρας με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 50 λεπτά, σκεπασμένες τις πατάτες φούρνου με μπύρα με αλουμινόχαρτο. Μετά από τα 50 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.

Μυστικά για υπέροχες πατάτες φούρνου με μπύρα
-Διαλέξτε πατάτες με κίτρινη γλυκιά σάρκα.

-Επιλέξτε μια απαλή ξανθιά μπύρα, διαφορετικά ίσως σας αφήσει πίκρα στην επίγευση.

-Ψήστε σωστά τις πατάτες σκεπασμένες πρώτα, για να προλάβουν να  μαλακώσουν καλά και μετά αφαιρέστε το  χαρτί και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να γίνουν τραγανές και να μείνουν μόνο με το λάδι τους.

-Απολαύστε τις πατάτες ζεστές είναι το κάτι άλλο.

Πηγή:argiro.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life