Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Αναστάτωση στα σχολεία- Αφήνουν εκτός self testing καθαρίστριες, φύλακες και οδηγούς

Αχαΐα: Αναστάτωση στα σχολεία- Αφήνουν ε...

Δεν φαίνεται να έχουν συμπεριληφθεί

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στην σχολική κοινότητα της Αχαΐας το γεγονός ότι, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, στη διαδικασία του υποχρεωτικού self testing δεν έχει συμπεριληφθεί το λοιπό προσωπικό των Λυκείων.

Έτσι καθαρίστριες, φύλακες καθώς και οι οδηγοί που μεταφέρουν καθημερινά τα παιδιά στα σχολεία των απομακρυσμένων περιοχών, δεν έχουν συμπεριληφθεί σε όσους δικαιούνται τα δύο τεστ την εβδομάδα.

Ο κίνδυνος είναι προφανής καθώς κάποιους από όλους αυτούς τους εργαζόμενους που βρίσκεται σε μόνιμη βάση στα σχολεία κι έρχεται και σε επαφή με παιδιά-εκπαιδευτικού θα μπορεί να κολλήσει κορωνοϊό και εν αγνοία του να τον μεταφέρει.

Για το θέμα μίλησε στο thebest.gr η Πρόεδρος του Σωματείου Φυλάκων-Καθαριστριών και λοιπόν εργατοϋπαλλήλων Δήμου Πατρέων Φρόσω Ανδριοπούλου. Σύμφωνα με την κυρία Ανδριοπούλου «δεν έχει γίνει καμία πρόβλεψη για το βοηθητικό προσωπικό με ότι αυτό συνεπάγεται. Πρόκειται για ένα θέμα που δείχνει την απόλυτη προχειρότητα στο άνοιγμα των Λυκείων».

Μάλιστα θέτει και το θέμα των εμβολιασμών ο οποίος, έστω και από τα αδιάθετα εμβόλια, προχωράει για τους εκπαιδευτικούς ενώ για καθαρίστριες και φύλακες ούτε λόγος.

Στο θέμα των self tests αναφέρθηκε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» και ο Περιφερειακό Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Γιαννόπουλος ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα αυτό το κενό να καλυφθεί από την Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να διευκρινίζει τις προφορικές ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις