Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχεται ρύθμιση για τα δημοτικά τέλη- Ποιους αφορά και τι γίνεται με τα μισθώματα

Έρχεται ρύθμιση για τα δημοτικά τέλη- Πο...

Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας

Θα υπάρξει ρύθμιση για τα δημοτικά τέλη που οφείλονται από επιχειρήσεις εστίασης, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.
 
Όπως είπε σχετικά με τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων της εστίασης " Η ρύθμιση για τις οφειλές τους θα είναι στον αέρα σύντομα για να μπορούν να τις ρυθμίσουν .Για τα καινούργια δημοτικά τέλη που θα πρέπει να πληρώνουν για όσο χρόνο διαρκεί η κρίση θα είμαστε εκεί για να στηρίξουμε .Αλλά επίσης θα στηρίξει και το υπουργείο Οικονομικών όπως έχει ανακοινωθεί και τις προηγούμενες ημέρες για την επανεκκίνηση αυτής της λειτουργίας .Γιατί στην αρχή επωμίζεσαι κάποια έξοδα τα οποία περιμένεις σε βάθος χρόνου να τα εισπράξεις , επομένως θα υπάρξει στήριξη".

Για τη μείωση δημοτικών τελών

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο της μείωσης δημοτικών τελών των επιχειρήσεων που θα ανοίξουν ανέφερε: " Από πέρυσι είχε δοθεί η δυνατότητα αναστολής καταβολής δημοτικών τελών και σε πολλές περιπτώσεις οι δήμοι το εφάρμοσαν αυτό .Και επίσης έχουν δοθεί πολλές διευκολύνσεις όσον αφορά την αποπληρωμή όπως για παράδειγμα η ρύθμιση όλων των χρεών από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι και το τέλος του Φεβρουαρίου του 2021 σε 100 δόσεις με μια ρύθμιση η οποία θα είναι στον αέρα με την πλατφόρμα τις επόμενες εβδομάδες .

Επομένως κάνουμε ότι μπορούμε για αυτό αλλά οι δήμοι έχουν απώλεια εσόδων από την αναστολή καταβολής των δημοτικών τελών και έχουν αυξημένες δαπάνες γιατί πρέπει να αντιμετωπίσουν την πανδημία .Για αυτό εμείς πέρσι δώσαμε 187, 1 έκτακτη ενίσχυση στους δήμους και δώσαμε την Παρασκευή άλλα 50 εκατ. ευρώ έκτακτη χρηματοδότηση στους Δήμους. Γιατί και οι δήμοι πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν την τοπική επιχειρηματικότητα και τους δημότες τους προκειμένου να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτήν κρίση και να ξανά πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας".

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει εάν κάποιοι δήμοι δεν εφαρμόζουν τις αναστολές δημοτικών τελών ή δεν τα μειώνουν απάντησε: Είχαμε πρόσφατα την ευκαιρία σε ένα συνέδριο διαδικτυακό του επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών να συζητήσουμε και με ανθρώπους της αγοράς και με ανθρώπους των δήμων όπως για παράδειγμα τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ αλλά και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και να δει όπου δεν υπάρχει ομοιόμορφη εφαρμογή τι μπορούμε να κάνουμε για να το πετύχουμε και αυτό . Η απόφαση αυτή σε μεγάλο βαθμό είναι στα δημοτικά συμβούλια αλλά εμείς προσπαθούμε με την ΚΕΔΕ και με τις κατευθύνσεις που δίνει το υπουργείο Εσωτερικών να έχουμε ομοιόμορφη εφαρμογή".

Για τα μισθώματα

Ερωτηθείς για το αίτημα των επιχειρήσεων για την αυτοδίκαιη ανανέωση των μισθωμάτων ακινήτων που ανήκουν σε δήμους και στην ΕΤΑΒ τόνισε: " Όσον αφορά το υπουργείο Εσωτερικών , όχι μόνο το σκεφτόμαστε θα το κάνουμε. Στο νομοσχέδιο που αφορά τον εσωτερικό έλεγχο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή θα περιλαμβάνεται μια διάταξη που θα δίνει παράταση σε αυτού του είδους τα μισθώματα για 3 χρόνια για τον εξής απλό λόγο: Όταν κάποιος ανέλαβε μια μακροχρόνια μίσθωση και έκανε μια επένδυση σοβαρή ,έχει δει τις δύο τελευταίες τουλάχιστον σεζόν ,…όταν μιλάμε ιδίως για επιχειρήσεις της εστίασης να είναι κλειστός και να μην έχει τα έσοδα τα οποία προσδοκούσε για να αποσβέσει αυτήν την επένδυση με το περιθώριο κέρδους που ήθελε. Επομένως θα θα δώσουμε αυτήν την παράταση, θα δώσουμε αυτήν την παράταση για 3 χρόνια προκειμένου όπως είπα και πριν όλοι να βάλουμε πλάτη για να ξεπεράσουμε αυτό το ζήτημα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις