Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με σημαντικές δράσεις το πρόγραμμα του Δήμου Αιγιαλείας για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση

Με σημαντικές δράσεις το πρόγραμμα του Δ...

Ο Δήμος παρουσίασε το επετειακό πρόγραμμα δράσεων

Ανήμερα της επετείου των 200 ετών από την Απελευθέρωση της «Βοστίτσας», ο δήμος Αιγιαλείας, παρουσίασε το επετειακό πρόγραμμα δράσεων για το εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την  Επανάσταση του 1821. Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας κα Μαρία Τσουκαλά, παρουσίασε διαδικτυακά το αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων που έχει προετοιμάσει ο δήμος Αιγιαλείας για τον εορτασμό της εμβληματικής αυτής επετείου.

Παρουσιάστηκαν δράσεις με εξωστρεφή χαρακτήρα, που αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα καθώς και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η Αιγιάλεια στην Επανάσταση των Ελλήνων. Σκοπός αυτών των εμβληματικών δράσεων είναι  η αξιοποίηση αλλά και η ανάδειξη αυτής της ιστορικής κληρονομιάς στοχεύοντας  στην πρόοδο και την ανάπτυξη της Αιγιάλειας του 2021.

Στην διαδικτυακή εκδήλωση, που χαιρέτησε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, παρουσιάστηκαν οι τέσσερις κύριες δράσεις του δήμου Αιγιαλείας, οι οποίες τελούν υπό την Αιγίδα της επιτροπής «Ελλάδα 2021» από τους αρμόδιους συνεργάτες και συντελεστές, ενώ παρουσιάστηκε και η επίσημη ιστοσελίδα της επετείου https://vostitsa1821.gr . Συγκεκριμένα οι δράσεις που παρουσιάστηκαν είναι:

· Μουσείο Ψηφιακών Εκθεμάτων για το 1821, στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου: Η παρουσίαση έγινε από τον κ. Δημήτριο Τσώλη Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας με ειδίκευση στα Συστήματα και Εφαρμογές Διαδικτύου και την ιστορικό και φιλόλογο κα Βάνα Μπεντεβή.

· Συνέδριο «Πολύπτυχη Βοστίτσα»: Το συνέδριο αναφέρεται στη διπλωματία που έπαιξε ρόλο στην  ελληνική επανάσταση αλλά και στη συνεισφορά της μαύρης σταφίδας σε αυτήν, παρουσίασε ο κ. Ελευθέριος Αγγελόπουλος πρέσβης ε.τ., Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

· Έκθεση και εκδηλώσεις «Από τον Θούριο του Ρήγα στον ταμπουρά του Μακρυγιάννη – Τα «άλλα» όπλα του αγώνα»: Ο συνθέτης-φιλόλογος και πρόεδρος του Μουσικού Εργαστηρίου Αιγίου, παρουσίασε το σχεδιασμό της έκθεσης παραδοσιακών μουσικών οργάνων και παράλληλες ενημερωτικές, εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις, με σκοπό την ανάδειξη της προσφοράς αυτής της μουσικής στην Επανάσταση .

· Θεατρική παράσταση «Ελπίς Πατρίδος»: Μια σύγχρονη θεατρική παράσταση με αφετηρία τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας, παρουσίασε η φιλόλογος-συγγραφέας κα Μαρία Παναγιωτακοπούλου

Παράλληλα με την παρουσίαση, και με αφορμή την επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης του Αιγίου στις 21 Μαρτίου 1821, προβλήθηκε στην πρόσοψη του αρχοντικού Παναγιωτόπουλου, ολιγόλεπτο βίντεο με τα ιστορικά γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν στην Αιγιάλεια, ενώ οι προβολές στο Παναγιωτοπουλέϊκο, θα συνεχιστούν καθημερινά έως και τις 30 Μαρτίου.

Ολόκληρη η  παρουσίαση εδώ: https://www.facebook.com/DimotikiKoinofelisEpixeirisiAigialeias/videos/301057008030854

Ιστορικό Βίντεο: https://youtu.be/LHUZFY4m1d0 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις