Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Lockdown: Όλα τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα- Τι θα γίνει με λιανεμπόριο και μετακινήσεις σε άλλο Δήμο

Lockdown:  Όλα τα μέτρα που ισχύουν από ...

Έρχονται δωρεάν τεστ στα φαρμακεία

Μια μικρή ανάσα δίνεται από σήμερα στους περιορισμούς που ισχύουν τους τελευταίους μήνες με αποτέλεσμα να μετατίθεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας για τις 9 το βράδυ για όλες τις ημέρες. Ως χθες στην Αχαΐα η κυκλοφορία εκτός συγκεκριμένων εξαιρέσεων, ίσχυε μέχρι τις 7 το απόγευμα. Την ίδια ώρα οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν χθες δεν περιλαμβάνουν άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων ούτε μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο με αυτοκίνητο και έτσι η χρήση του κωδικού 6 δεν αλλάζει και επιτρέπει τη σωματική άσκηση σε περιοχή κοντά στην οικία.

Στο μεταξύ  σε διευκρινίσεις για την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου «πολύ αυξημένου κινδύνου» προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης σημειώνοντας ότι επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού, με βεβαίωση τύπου Β ή αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6.

Όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανάρτησή του στο Twitter: «Από Δευτέρα 22/3 στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου "πολύ αυξημένου κινδύνου", επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες των κομμωτηρίων & περιποίησης άκρων. Επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού, με βεβαίωση τύπου Β ή αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6».

Η μη αποδοχή από την πλευρά των Ειδικών της πρότασης να απελευθερωθούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις ήταν το σημείο – “αγκάθι”, και χρειάστηκε να υπάρξουν διαβουλεύσεις και μετά το πέρας της συνεδρίασης, προκειμένου… όλες οι πλευρές να συμφωνήσουν ότι ο κωδικός “6” δεν πρέπει να αλλάξει αυτή τη χρονική στιγμή της έξαρσης της πανδημίας.

Έτσι, ο κωδικός “6” στο SMS (σωματική άσκηση) μετακίνηση από άλλο δήμο με το αυτοκίνητο θα επανεξεταστεί την επόμενη Παρασκευή, μαζί με το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

 
 Οι ειδικοί ωστόσο προειδοποιούν πως θα χρειαστούν 2 εβδομάδες για να ομαλοποιηθεί η επιδημιολογική καμπύλη, κάτι που ίσως μεταφέρει για τις 5 Απριλίου, το άνοιγμα νέων δραστηριοτήτων και την άρση άλλων περιοριστικών μέτρων.

Τι ισχύει από σήμερα
Αρχής γενομένης από σήμερα, όλες τις ημέρες και σε όλη τη χώρα το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας θα είναι 21:00 έως 05:00.

Από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, αυστηρά με ραντεβού.

Ανοίγουν ξανά οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι. Απαραίτητη η μάσκα και η αποστολή SMS με τον κωδικό 6.

Για τα πάρκα ισχύσει μετάβαση μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την 25η Μαρτίου και τους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.

Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με SMS με τον κωδικό 6.

 Πρόσω ολοταχώς για το… self testing

Στον αντίποδα των “διορθώσεων” που εισηγήθηκαν οι Ειδικοί και υιοθέτησε η Κυβέρνηση, αποφασίστηκε η κατακόρυφη αύξηση των τεστ, προκειμένου να υπάρχει έλεγχος της πορείας της πανδημίας.

Στη “μάχη” μπαίνει ένα νέο εργαλείο. Το τεστ το οποίο θα γίνεται με λήψη σάλιου από το στόμα και ο καθένας θα μπορεί να το κάνει μόνος του στο σπίτι.

Τα self-test θα διατίθενται από τα φαρμακεία και θα κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθεύεται δωρεάν 4 κάθε μήνα με τον ΑΜΚΑ του.

Ο στόχος είναι να γίνονται έως και 10 εκατ. τεστ την εβδομάδα, και, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος,

εκτός από τον έλεγχο της διασποράς, αυτό το μέτρο θα διευκολύνει και το άνοιγμα της αγοράς.Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα η οποία θα εφαρμόσει την καθολική δωρεάν παροχή self-test σε όλους τους πολίτες, ανέφερε

Δημήτρης Παρασκευής: Πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις