Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι απαντά η πλευρά Κυμπουρόπουλου στο thebest.gr για τον σάλο - Τον αδειάζει η Νέα Δημοκρατία

Τι απαντά η πλευρά Κυμπουρόπουλου στο th...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι υποστηρίζει

Σάλος έχει προκληθεί από την αναφορά κατά του δικαιώματος στην έκτρωση σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού ενόψει της Στρατηγικής της Ε.Ε. για το θέμα. Ο σάλος έφτασε μέχρι και τη χώρα μας  καθώς και ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ.  Στέλιος Κυμπουρόπουλος βρίσκεται ανάμεσα στους ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που τάχθηκαν υπέρ της συγκεκριμένης τροπολογίας.

Η επίμαχη τροπολογία υποστηρίζει πως όλοι οι άνθρωποι έχουν το εγγενές δικαίωμα στη ζωή και ότι η ανθρώπινη ζωή πρέπει πάντοτε να προστατεύεται, αρχής γενομένης από τη στιγμή της σύλληψης. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ντροπή για τη χώρα, ενώ και η Νέα Δημοκρατία παίρνει σαφέστατες αποστάσεις από τον ευρωβουλευτή. 

Το συγκεκριμένο ψήφισμα που ήρθε στην επιφάνεια και για το οποίο γίνεται ντόρος είναι ένα ψήφισμα που συνολικά είχε αναφορά στο δικαίωμα προστασίας του παιδιού και της παιδικής ζωής

Τη δική της απάντηση δίνει μιλώντας στο thebest.gr η πλευρά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

«Όλο αυτό το θέμα ξεκίνησε καθαρά αντιπολιτευτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια όσων έγιναν  στις πλατείες, της αντιπολιτευτικής χρήσης του δυστυχήματος  έξω από τη βουλή και της βάπτισης Γεωργιάδη» λένε συνεργάτες του Ευρωβουλευτή.

«Η θέση του κ. Κυμπουρόπουλου για την άμβλωση των γυναικών έχει διατυπωθεί κι άλλες φορές που έχει έρθει στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι ξεκάθαρα υπέρ του δικαιώματος της γυναίκας στο σεβασμό του σώματος της και στο δικαίωμα στην άμβλωση. Το συγκεκριμένο ψήφισμα που ήρθε στην επιφάνεια και για το οποίο γίνεται ντόρος είναι ένα ψήφισμα που συνολικά είχε αναφορά στο δικαίωμα προστασίας του παιδιού και της παιδικής ζωής. Εκεί κατατέθηκε μία πρόσθετη τροπολογία που δεν υπερψηφίστηκε στο τέλος που έχει να κάνει με το δικαίωμα της ζωής του παιδιού να προστατεύεται καθολικά και από τη στιγμή της σύλληψής του, μέσα στην κοιλιά της μητέρας του.

Εκεί η θέση του κ. Κυμπορόπουλου είναι θετική καθώς υπάρχουν σε κάποιες χώρες και φαινόμενα εξαναγκαστικής έκτρωσης των γυναικών, χωρίς τη βούληση τους. Η προστασία του παιδιού πρέπει να είναι καθολική και η ευρωπαϊκή Ένωση να δεσμεύεται ως προς αυτό σε σχέση με τρίτους, όπως γίνεται και με άλλα ανθρώπινα δικαιώματα.  Είναι κείμενο αρχών και θέσεων, όχι νομοθέτημα, ψήφισμα ή οδηγία η κανονισμός.

Δεν μπορεί ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος να ταυτίζεται από κάποιους με ακροδεξιούς όταν μάλιστα την ίδια μέρα μέρα ψήφισε και μίλησε υπέρ για την ομάδα των ΛΟΑΤΚΙ στην ολομέλεια. ΛΟΑΤΚΙ και ακροδεξιά παιδιά, δεν πάνε μαζί.

Ανακεφαλαιώνοντας, ο κ. Κυμπουρόπουλος έχει ψηφίσει άπειρες φορές για το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση. Το συγκεκριμένο ψήφισμα έχει να κάνει με το δικαίωμα που έχει το παιδί».

Η αντίδραση της ΝΔ

«Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ και προσθέτει: «Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του».

Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Να σημειώσουμε ότι η στάση του προκάλεσε αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που τον κατηγορεί ότι συντάσσεται με την άκρα δεξιά στο θέμα της άμβλωσης. Την ίδια στιγμή ΜΜΕ κατηγορούν τον ευρωβουλευτή, λέγοντας ότι συντάχθηκε «με τις πιο ακραίες φωνές του ευρωκοινοβουλίου, αυτές τις άκρας δεξιάς», ενώ μεγάλες είναι και οι αντιδράσεις χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η "μεταρρύθμιση" προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

 

 

Αντιδράσεις στο twitter

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις