Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πώς φτάσαμε στο συνωστισμό του Κάστρου- Μπονάνος: Το παιχνίδι χάθηκε στην πρόληψη- Μαρτζάκλης: Ήμασταν εκεί

Πάτρα: Πώς φτάσαμε στο συνωστισμό του Κά...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ένα γεγονός που μπορεί να κοστίσει

«Το παιχνίδι χάθηκε στην πρόληψη» είπε μιλώντας στο thebest.gr ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος αναφερόμενες στις απίστευτες εικόνες συνωστισμού στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, στην Πάτρα, την ημέρα του Καρναβαλιού.

Μπορεί η πόλη να βρίσκεται σε αυστηρό lockdown όμως μια μεγάλη μερίδα Πατρινών «άραξε» και διασκέδασε στο σημείο, χωρίς αποστάσεις ασφαλείας και μέτρα. Μάλιστα υπήρχε «ανατροφοδότηση» με ποτά και φαγητά, μέσω delivery.

Πιθανόν να έπρεπε να υπάρχει δράση προληπτική. Ίσως θα έπρεπε για το σημείο που ξέρουμε ότι μαζεύονται άνθρωποι με σκοπό να παραβούν το υγειονομικό πρωτόκολλο, να έχει δράσει προληπτικά η αστυνομία

«Ήταν ένα θλιβερό γεγονός και αποτέλεσε εξαίρεση σε σχέση με τη στάση όλων των Πατρινών κατά τη διάρκεια αυτής της καρναβαλικής περιόδου και ιδιαίτερα της στάσης των καρναβαλιστών. Αυτοί επέδειξαν μεγάλη υπευθυνότητα και έδωσαν σαφέστατά το μήνυμα, τι σημαίνει κάποιος να ασχολείται με το πολιτιστικό κομμάτι του Καρναβαλιού.

Την προηγούμενη Τετάρτη είχε γίνει μία σύσκεψή με όλες τις ελεγκτικές αρχές έτσι ώστε να δούμε πώς θα δράσουμε σε προληπτικό επίπεδο και πώς θα προλάβουμε καταστάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να εκθέσουν την πόλη, και το κυριότερο να προλάβουμε καταστάσεις που θα αποτελούσαν εστίες υπερμετάδοσης σε μία περιοχή που ήδη επιδημιολογικά είναι επιβαρυμένη. Δυστυχώς τα γεγονότα είναι γνωστά. Δεν έχουμε εμείς το επιχειρησιακό σκέλος ώστε να μπορούμε να πούμε με σαφήνεια τι δεν πήγε καλά στο συγκεκριμένο σημείο.

Πιθανόν να έπρεπε να υπάρχει δράση προληπτική. Ίσως θα έπρεπε για το σημείο που ξέρουμε ότι μαζεύονται άνθρωποι με σκοπό να παραβούν το υγειονομικό πρωτόκολλο, να έχει δράσει προληπτικά η αστυνομία. Όταν πληροφορήθηκα τι συνέβαινε επικοινώνησα με τον περιφερειακό διευθυντή της αστυνομίας που ήταν σε εκείνο το σημείο. Φυσικά η όποια παρέμβαση θα μπορούσε να φέρει τραυματισμό κάποιου πολίτη. Το τι θα μπορούσε να κάνει η αστυνομία, είμαι από τους τελευταίους που θα το σχολιάσει. Τον τελευταίο καιρό είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη. Δε γνωρίζω τι δυνάμεις έχει και τι μπορεί να διαθέσει. Το παιχνίδι χάθηκε στην πρόληψη » λέει ο κ. Μπονάνος ο οποίος τονίζει ότι η διαχείριση μίας τέτοιας κατάστασης είναι δύσκολη.

«Σίγουρο είναι πως πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ανεξέλεγκτες συναθροίσεις δείχνουν ασέβεια προς τους νοσηλευόμενους που αυτή τη στιγμή δίνουν τη μάχη της ζωής τους. Είναι ασέβεια και προς τους υγειονομικούς που παλεύουν να ξεπεράσουν οι ασθενείς τη λοίμωξη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

  • Μαρτζάκλης: Ήμασταν εκεί, έγινε σταδιακή εκτόνωση

Από την πλευρά του ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, Απόστολος Mαρτζάκλης, μιλώντας στο thebest.gr ανέφερε ότι στις σκάλες τις Αγίου Νικολάου είχε αρχίσει να γίνει σταδιακή εκτόνωση από τις 8 το απόγευμα και μετά.

«Ο κόσμος είχε απομακρυνθεί από τις σκάλες μέχρι τις 23.15 ενώ είχε γίνει συντονισμένη προσπάθεια να ελεγχθούν  οι είσοδοι στο σημείο και να μην υπάρχει ανατροφοδότηση με φαγητά και ποτά μέσω delivery. Οποιαδήποτε παρέμβαση από την πλευρά της αστυνομίας θα μπορούσε μνα φέρει τραυματισμό στην προσπάθεια διαφυγής που θα έκαναν κάποιοι» ανέφερε ο κ. Μαρτζάκλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις