Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καναδάς- covid-19: Εκατοντάδες κρούσματα σε κέντρο διανομής της Amazon

Καναδάς- covid-19: Εκατοντάδες κρούσματα...

Οι αρχές ζήτησαν την αναστολή λειτουργίας του

Οι υγειονομικές αρχές της επαρχίας Οντάριο στον κεντρικό Καναδά ζήτησαν χθες Παρασκευή από την Amazon να αναστείλει τη λειτουργία των εγκαταστάσεών της στην περιοχή, όπου εργάζονται περίπου 5.000 άνθρωποι, αφού πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι στην εταιρεία μολύνθηκαν από covid-19.

Οι αρχές της περιοχής Πιλ ζήτησαν από τους εργαζόμενους στο κέντρο διανομής της Amazon στο Μπράμπτον, βόρεια του Τορόντο, “να παραμείνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες”, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε χθες.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι εργαζόμενοι που παρέμειναν σε καραντίνα αφού βρέθηκαν θετικοί στην covid- 19 τους τελευταίους τρεις μήνες.

Αυτή η “δύσκολη” απόφαση ελήφθη αφού περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι στην αποθήκη αυτή έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων 240 τις τελευταίες εβδομάδες, διευκρίνισε εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών του Πιλ.

“Τις τελευταίες εβδομάδες το ποσοστό των μολύνσεων από covid-19 μειώνεται (στην περιοχή), όμως παρουσιάζει μεγάλη άνοδο στις εγκαταστάσεις αυτές”, εξήγησε η εκπρόσωπος.

Η επαρχία Οντάριο, η πιο πυκνοκατοικημένη του Καναδά, πλήττεται αυτή την περίοδο σφοδρά από την covid-19. Στην επαρχία αυτή εντοπίζεται περισσότερο από το ένα τρίτο των 900.000 κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στον Καναδά και περισσότεροι από 7.000 νεκροί από covid-19 σε σύνολο 22.000 θανάτων στη χώρα.

Η Amazon από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση, ενώ πρόσθεσε ότι το κλείσιμο του κέντρου αυτού ενδέχεται να έχει βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις για τους πελάτες της στον Καναδά.

Σύμφωνα με τον κολοσσό του διαδικτυακού εμπορίου, στον πιο πρόσφατο κύκλο υποχρεωτικών τεστ για κορωνοϊού που διενεργήθηκαν στους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις της στο Μπράμπτον, το ποσοστό θετικότητας ήταν κάτω του 1%.

Τον Φεβρουάριο η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς υπέβαλε μήνυση κατά της Amazon εξαιτίας των συνθηκών εργασίας σε δύο αποθήκες της στο Στάτεν Άιλαντ και το Κουινς εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις