Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλεξοπούλου - Καραμανλής: Είπαμε πως θα γίνει η Πατρών - Πύργου και τηρούμε τη δέσμευση

Αλεξοπούλου - Καραμανλής: Είπαμε πως θα ...

Στο επίκεντρο της συνάντησης η Πατρών - Πύργου

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή είχε η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, με επίκεντρο την  Πατρών-Πύργου και μεγάλα έργα της περιοχής. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο της κ. Αλςεξοπούλου " η Πατρών - Πύργου, θυσιάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα και να κάνει τους “κουμπάρους” του καναλάρχες.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μεθοδικά, και σε συνεννόηση με την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Ανάπτυξης (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πέτυχε την αλλαγή της στάσης της Κομισιόν για τη χρηματοδότησή του, θέτοντάς το ξανά σε τροχιά υλοποίησης. Το έργο είναι δυνατόν να ξεκινήσει εντός του 2021 και η κατασκευή του τεχνικά είναι χρονικού διαστήματος δυόμιση θερινών περιόδων.

Παράλληλα, η δέσμευση για δημοπράτησης των έργων οδικής ασφάλειας μέσα στο 2021 τηρήθηκε και οι διαδικασίες συμβασιοποίησης είναι ήδη σε εξέλιξη.

Εξάλλου το νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο πρόσφατα ψηφίστηκε στην Βουλή προσανατολίζεται ακριβώς σε αυτό το στόχο. Στην σύντμηση των χρόνων ανάθεσης και εκτέλεσης των έργων, ώστε η χώρα να μπορέσει να ξεμπλοκάρει όλα τα μεγάλα έργα και να ξεκινήσει τάχιστα τα καινούργια.

Η μετά Covid εποχή, πρέπει να μας βρει σε τροχιά ανάκαμψης, με υλοποίηση όλων των έργων, ώστε να δημιουργήσουμε πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, να μειώσουμε την ανεργία  και να δώσουμε ώθηση στην οικονομία της Αχαΐας και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδας".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις