Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δημόσιος κίνδυνος για την Πάτρα η σήμανση των δρόμων της- Εύκολη υπόθεση το να πας αντίθετα σε μονόδρομο

Δημόσιος κίνδυνος για την Πάτρα η σήμανσ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επαγγελματίες οδηγοί και μη

Δημόσιος κίνδυνος είναι για την Πάτρα παλιές, λανθασμένες, ακόμα και… καλυμμένες πινακίδες στους δρόμους της πόλης, συνοικιακούς αλλά και κεντρικούς. Τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλά έργα και αλλαγές σε δρόμους χωρίς όμως να έχει υπάρξει η απαραίτητη μέριμνα για την τοποθέτηση των κατάλληλων πινακίδων με σωστές πληροφορίες και σημάνσεις.

Το πρόβλημα είναι σημαντικό όχι μόνο για τους πολίτες αλλά και για επαγγελματίες (οδηγούς ταξί, ντελιβεράδες, μεταφορείς κ.α.). Μιλώντας στο thebest.gr ο Παναγιώτης Σκέντζος, Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί Πατρών & Περιχώρων  περιέγραψε το «μπάχαλο» που επικρατεί στους δρόμους με τις πινακίδες και θέτει σε κίνδυνο πολλούς οδηγούς που χωρίς να φταίνε μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

«Εμείς ως οδηγοί ταξί περνάμε από πολλές περιοχές και δρόμους καθημερινά, επομένως σιγά σιγά μαθαίνουμε τι ισχύει, όμως ένας απλός πολίτης που χρησιμοποιεί συγκεκριμένους δρόμους και ξαφνικά μπορεί να χρειαστεί να περάσει από έναν άλλο, μην έχοντας σωστές πινακίδες, όχι μόνο θα ταλαιπωρηθεί αλλά μπορεί να κάνει σοβαρά λάθη, όπως για παράδειγμα να μπει στο αντίθετο ρεύμα ενός μονόδρομου. Αυτό όπως είναι σαφές μπορεί να προκαλέσει τροχαίο ατύχημα και μάλιστα, σοβαρό» λέει ο κ. Σκέντζος.

Δημόσιος κίνδυνος οι παλιές πινακίδες στην Πάτρα- Άλλες είναι καλυμμένες με αυτοκόλλητα κι άλλες τις κρύβουν τα δέντρα

Τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τις πινακίδες αυτή τη στιγμή στην Πάτρα είναι πολλά.

Όπως εξηγεί ο κ. Σκέντζος σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν αφαιρεθεί παλιές πινακίδες οι οποίες υπήρχαν πριν γίνουν αλλαγές στους δρόμους. «Υπάρχουν για παράδειγμα πληροφοριακές πινακίδες για το νοσοκομείο που δεν ισχύουν πλέον. Μπορεί επίσης να μην υπάρχει απαγορευτικό σε δρόμο που έχει μονόδρομος» αναφέρει. Όπως εξηγεί δεν έχουν μπει νέες και σωστές πινακίδες μετά τις αλλαγές στα όρια των Δήμων.

Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι ότι κάποιοι τοποθετούν στις πινακίδες ολόκληρα αυτοκόλλητα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταλάβει ο οδηγός τι ισχύει για τον δρόμο που βρίσκεται.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι το 10% των πινακίδων δεν είναι καλυμμένες. Είναι κάτι το αδιανόητο αυτό που συμβαίνει με τα αυτοκόλλητα. Είναι απίστευτο το γεγονός ότι κάποιοι έχουν κάνει κάτι τέτοιο, στο κέντρο αλλά και τις συνοικίες, από άκρη σε άκρη.  Επιπλέον πολλές πινακίδες δεν φαίνονται γιατί τις καλύπτουν δέντρα. Αυτό συμβαίνει και με φανάρια.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Σκέντζος οι οδηγοί ταξί έχουν απευθυνθεί σε Δήμο και Υπηρεσίες για το θέμα και η απάντηση που έχουν λάβει είναι ότι θα γίνει προσπάθεια προκειμένου να επιλυθεί. Προς το παρόν περιμένουν και ταλαιπωρούνται οδηγώντας στους δρόμους της πόλης με υπομονή, προσοχή και προσευχή!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις