Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα φανάρια της Πάτρας έχουν "κολπική μαρμαρυγή"... αλλιώς δεν εξηγείται!

Τα φανάρια της Πάτρας έχουν "κολπικ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Κανένας συγχρονισμός και αρυθμίες με το πέρασμα της ώρας

Ασυγχρόνιστα τα φανάρια της Πάτρας στους χρόνους μεταξύ των κόμβων. Χωρίς πρόγραμμα και σχεδιασμό, προκαλούν απανωτά κόκκινα και νεύρα στους οδηγούς που συναντούν ερυθρό σηματοδότη σε κάθε κόμβο.

Το περίφημο "πράσινο κύμα" στους φωτεινούς σηματοδότες επιδέχεται διορθώσεων και δεν τηρείται σε όλες τις χώρες του εξωτερικού, καθώς διαπιστώθηκαν μεγάλες ταχύτητες από φανάρι σε φανάρι, με σημαντική πιθανότητα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος. Τα φανάρια της Πάτρας ωστόσο δεν έχουν κανένα ρυθμό, ακόμη και νόημα έτσι όπως λειτουργεί ο ένας κόμβος με τον επόμενο.

Κάθε σύστημα φωτεινών σηματοδοτών λειτουργεί αυτόνομα και με το πέρασμα της ώρας χάνει, όπως ένα ξεκούρδιστο ρολόι με αποτέλεσμα να προκαλούνται αρυθμίες σε σχέση με τα υπόλοιπα φανάρια ενός δρόμου.

Η προσπάθεια που γίνεται με την τοποθέτηση ενος κεντρικού σέρβερ ελέγχου όλων των φαναριών και λειτουργία τους με βάση σχεδιασμό, τις ανάγκες κάθε δρόμου, τον φόρτο κίνησης και εν τέλει την αποφυγή ταλαιπωρίας των οδηγών, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο ακόμα δεν έχει ενεργοποιθεί ο κεντρικός έλεγχος και η συνεργασία των φωτεινών σηματοδοτών.

Ακόμη και στην ΝΕΟ Πατρών- Κορίνθου τα νέα φανάρια λειτουργούν προκαλώντας το ένα κόκκινο μετά το άλλο στους οδηγούς που κατά τα άλλα κινούνται σε έναν δρόμο ταχείας διέλευσης. Στην Κανελλοπούλου άλλαξε ο συγχρονισμός των φαναριών επίσης, αλλάζοντας τις συνήθειες των οδηγών που γνώριζαν τον ρυθμό και τη λειτουργία τους.

Εν αναμονή κεντρικής ρύθμισης των νέων φαναριών της Πάτρας και λειτουργίας τους βάσει σχεδίου που θα βοηθά τους οδηγούς και δεν θα τους τιμωρεί που έκαναν το λάθος να επιλέξουν μια διαδρομή έναντι μιας άλλης...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις