Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βολές κατά κυβέρνησης για Κουφοντίνα από Σπηλιωτόπουλο και Τζαβάρα: Η εκδίκηση δεν χωράει στο νομικό μας πολιτισμό

Βολές κατά κυβέρνησης για Κουφοντίνα από...

Ο πρώην υπουργός σε δήλωσή του, ουσιαστικά εγκαλεί την κυβέρνηση

Αιχμές κατά της κυβέρνησης για εκδικητική συμπεριφορά απέναντι στο Δημήτρη Κουφοντίνα, αφήνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, αν και αρκετά χρόνια μακριά από την πολιτική, κάνει αίσθηση με την παρέμβασή του.

Το κράτος δικαίου δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί ζωές
Ο πρώην υπουργός σε δήλωσή του, ουσιαστικά εγκαλεί την κυβέρνηση ότι εξωθεί στο θάνατο τον κρατούμενο και επί σχεδόν δύο μήνες απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα τονίζοντας ότι «το κράτος δικαίου δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί την ανθρώπινη ζωή». 

«Η θανατική ποινή δεν ισχύει στη χώρα μας γιατί το κράτος δικαίου δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί την ανθρώπινη ζωή. Η εκδίκηση ακόμα και αν ένα μέρος της κοινωνίας την συγχωρεί δεν έχει θέση στον νομικό πολιτισμό μας. Η σιωπή ειναι ανοχή και συνέργεια σε θάνατο» έγραψε στα social media ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Eξάλλου, στον Real Fm, o πρώην υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι «είναι αδιανόητο να έχουμε νεκρό» και επίσης ότι «άλλο πράγμα η απαξία της πράξης και άλλα τα ζητήματα που πρέπει να λαμβάνει υπόψιν το κράτος δικαίου». Αποστάσεις είχε προ ημερών πάρει για το ίδιο θέμα και ο πρώην υπουργός κ. Κουμουτσάκος, με τη δήλωση ότι «οι νόμοι του κράτους ισχύουν και για τους ελεύθερους πολίτες και για όσους εκτίουν ποινή για τρομοκρατικές πράξεις».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις