Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο κορωνοϊός «τρύπωσε» στα Ειδικά σχολεία της Πάτρας- Νοσηλεύεται 30χρονη εκπαιδευτικός

Ο κορωνοϊός «τρύπωσε» στα Ειδικά σχολεία...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν εδώ και καιρό την αναστολή της λειτουργίας τους

Πολλά είναι πλέον τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται στα ειδικά σχολεία της Πάτρας. Μπορεί η Αχαΐα να είναι «κόκκινη» και σε αυστηρό lockdown εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο τα Ειδικά Σχολεία, δεν έκλεισαν όπως τα υπόλοιπα σχολεία.

Φυσικά τα παιδιά που φοιτούν στα Ειδικά σχολεία δεν είναι σε θέση να τηρήσουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του ιού. Το γεγονός ότι τα παιδιά στα Ειδικά σχολεία δεν μπορούν να κρατήσουν αποστάσεις, να φορούν μάσκα και να χρησιμοποιούν συχνά αντισηπτικό είναι κάτι που έχουν τονίσει κατά καιρούς οι εκπαιδευτικοί, επισημαίνοντας ότι η διασπορά του κορωνοϊού μέσα σε ένα τέτοιο σχολείο δεν μπορεί να αποφευχθεί σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ήδη τρία σχολεία βάλλονται. Επιπλέον να υπογραμμίσουμε ότι οι εκπαιδευτικοί ζητούν εδώ και καιρό την αναστολή της λειτουργίας τους. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, μία 30χρονη εκπαιδευτικός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου αφού ενώ είχε για 15 ημέρες πυρετό, έπεσε και το οξυγόνο της.  

  • Η ανάρτηση εκπαιδευτικού σε Ειδικό σχολείο 

«Λυπάμαι, που είμαστε αναλώσιμοι ......

Σήμερα έκλεισε το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών, λόγω πολλών κρουσμάτων. Το 2ο Ειδικό Δ.Σ έχει κλείσει εδώ και μέρες, κάποια τμήματά του. Σε εμάς κρούσμα εδώ και μέρες, από τύχη δεν ήρθαμε σ ΄επαφή με τη συνάδελφο. Εκπαιδευτικοί των Ειδικών Σχολείων μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο, για να συμπληρώνεται το εκπαιδευτικό τους ωράριο. Οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων, σε αρκετές περιπτώσεις μοιράζονται το ίδιο Μέσο Μεταφοράς.........

Παρ΄όλα αυτά συνεχίζουμε να είμαστε ανοικτά τα ειδικά σχολεία σε αντίθεση με τα γενικά, που έκλεισαν αμέσως, στα πρώτα κρούσματα. Οι μαθητές με αναπηρία, που πολλοί έχουν υποκείμενα νοσήματα, που δεν τηρούνται αποστάσεις, μάσκες κλπ δεν υπολογίζονται. Είναι άτρωτοι για κάποιους. Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση σε όλους τους συναδέλφους, που νοσούν είτε στο σπίτι τους, είτε στο νοσοκομείο.  Περαστικά και γρήγορα στη συνάδελφό μας, που νοσηλεύεται» έγραψε σε ανάρτηση της η εκπαιδευτικός Αγγελική Νικολοπούλου.

«Το Υπουργείο Παιδείας δεν καταλαβαίνει, δεν θέλει να καταλάβει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Στα Ειδικά σχολεία δεν μπορούν να τηρηθούν μέτρα. Στο σχολείο κωφών, για παράδειγμα, δεν μπορούμε να φορέσουμε μάσκα καθώς τα παιδιά δεν θα μπορούν να καταλάβουν τι τους λέμε και να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Αναγκαστικά φοράμε ασπίδα που δεν προστατεύει.

Αναπόφευκτα ερχόμαστε σε στενή επαφή με τα παιδιά. Επιπλέον οι μαθητές από διαφορετικούς νομούς έρχονται σε επαφή κατά τη μεταφορά τους στα σχολεία» εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr η Αγγελική Νικολοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις