Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πόσοι Πατρινοί περιμένουν στην «ουρά» για δίπλωμα οδήγησης- Τι γίνεται με τα επαγγελματικά και το νέο σύστημα εξέτασης

Πόσοι Πατρινοί περιμένουν στην «ουρά» γι...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest o ιδιοκτήτης Σχολής οδηγών, Γιάννης Μπαλασκέρης

Τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν οι ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών, στην Πάτρα καθώς έχουν πληγεί- και αυτοί- βαθιά από την επιβολή των αυστηρών μέτρων λόγω της πανδημίας. Από τις 4 Νοεμβρίου έχει μπει λουκέτο στις σχολές τους και μέχρι τώρα δεν κινείται τίποτα.

«Από τις αρχές Φεβρουαρίου ξεκίνησαν εξετάσεις για όσους θέλουν να βγάλουν επαγγελματικά διπλώματα, για λεωφορεία, νταλίκες, φορτηγά. Ωστόσο η διαδικασία κυλάει αργά. Εξετάσεις στα θεωρητικά γίνονται μία φορά την εβδομάδα καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό λόγω τηλεργασίας, ενώ σε κάθε εξέταση μπορούν να συμμετέχουν μέχρι άτομα εξαιτίας των μέτρων που δεν επιτρέπουν παραπάνων από πέντε  άτομα μέσα σε μία αίθουσα. Το πρακτικό κομμάτι κυλάει πιο γρήγορα. Έχουμε ζητήσει να μπει τουλάχιστον άλλη μία ημέρα εξέτασης και μας ενημερώσει ότι το αίτημα βρίσκεται υπό συζήτηση» λέει μιλώντας στο thebest.gr, ο Γιάννης Μπαλασκέρης, ιδιοκτήτης σχολής οδηγών. Όπως επισημαίνει για να δώσει κάποιος εξετάσεις για επαγγελματικό δίπλωμα, θα πρέπει να περιμένει μέχρι και 1,5 μήνα, τουλάχιστον.

1.000 Πατρινοί υποψήφιοι οδηγοί στην αναμονή... με το σταγονόμετρο τα επαγγελαμτικά διπλώματα
  • Περίπου 1.000 πατρινοί εγκλωβισμένοι, χωρίς δίπλωμα οδήγησης- Κλείνουν σχολές

Την ίδια ώρα, περίπου 1.000 πατρινοί που είχαν ξεκινήσει μαθήματα ή ήθελαν να ξεκινήσουν, έχουν εγκλωβιστεί χωρίς να ξέρουν πότε θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία που απαιτείται προκειμένου να αποκτήσουν το δίπλωμα τους. Από την άλλη, η οικονομική καταστροφή για τους ιδιοκτήτες σχολών είναι μεγάλη.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπλασκέρης, υπάρχουν στην Πάτρα ήδη 2-3 σχολές οδηγών που έκλεισαν. «Αυτή τη στιγμή αντέχουν όσοι είχαν κάποια χρήματα στην άκρη και έτσι πληρώνουν τις υποχρεώσεις που τρέχουν. Με κλειστές σχολές, πληρώνουμε ολόκληρο τον ΕΦΚΑ. Μας δόθηκε από το κράτος κάποια οικονομική ενίσχυση, όμως είμαστε και πάλι χρεωμένοι» λέι ο κ. Μπαλασκέρης, εκφράζοντάς και ένα παράπονο. «Βλέπουμε κόσμο αρκετό να κυκλοφορεί, να περπατά, να κινείται… κι εμείς ενώ τηρούμε μέτρα, μάσκες, γάντια, απολυμάνσεις, είμαστε κλειστοί» λέει.

  • Εν αναμονή του νέου συστήματος εξέτασης

Μέσα σε όλα τα παραπάνω οι ιδιοκτήτες των σχολών οδήγησης περιμένουν και την εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου που έρχεται σχετικά με το σύστημα εξέτασης των υποψηφίων οδηγών.

«Στο τρόπο εξέτασης των υποψηφίων έρχονται αλλαγές που στοχεύουν, όπως  λέγεται, στο να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια στις εξετάσεις. Προβλέπεται να υπάρχει κάμερα μέσα και έξω από την καμπίνα του αυτοκινήτου ενώ ο εξεταστής θα κάθεται μπροστά. Από την άλλη ο δάσκαλος θα κάθεται στο πίσω κάθισμα. Κι εμείς αναρωτιόμαστε: Για πιο λόγο να βρισκόμαστε μέσα στο αυτοκίνητο, αν είναι να καθόμαστε στο πίσω κάθισμα; Δεν συμφωνούμε με αυτό. Πρόκειται για την περιουσία μας. Ποιος έχει την ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί κάτι στο όχημα;» λέει ο κ. Μπαλασκέρης.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις