Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνεχείς οι μετασεισμοί μετά τα 5 Ρίχτερ στη Ναύπακτο

Συνεχείς οι μετασεισμοί μετά τα 5 Ρίχτερ...

Αρκετοί μετασεισμοί με μεγαλύτερο αυτόν των 4,1 Ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας ξύπνησε στις 05:36 τα ξημερώματα της Τετάρτης (17.02.2021) τους κατοίκους στη Ναύπακτο.
 
Ο σεισμός ήταν τελικά 5 Ρίχτερ (σ.σ. η πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν 4,9 Ρίχτερ) και έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Κορινθίας και της Φωκίδας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε επίκεντρο 11 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της Ναυπάκτου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα έξι χιλιόμετρα.
Σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Αίγιο.

Μετά το σεισμό των 5 Ρίχτερ, ακολούθησαν τουλάχιστον έξι μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος των οποίων ήταν ο σεισμός των 4,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 06:38.

Ο μετασεισμός αυτός είχε επίκεντρο 13 χιλιόμετρα ανατολικά της Ναυπάκτου και εστιακό βάθος 8,1 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έως τις 7:00 το πρωί δεν είχαν αναφερθεί τυχόν ζημιές από τις σεισμικές δονήσεις. Πάντως, οχήματα της Πυροσβεστικής από το Αίγιο και την Ναύπακτο εξακολουθούν να κάνουν περιπολίες για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων από την σεισμική δραστηριότητα.

Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε στον Real Fm 97,8 για τον σεισμό στη Ναύπακτο, και ήταν καθησυχαστικός.

“Είναι μια περιοχή που δίνει τέτοιου μεγέθους σεισμούς όπως έγινε και την περίοδο των Χριστουγέννων. Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας” τόνισε ο Ευθύμιος Λέκκας και κατέληξε: “Τέτοιου επιπέδου σεισμούς θα έχουμε και στο μέλλον, χωρίς να μας προβληματίζουν”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις