Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοκαιρία Μήδεια: Τα χιόνια έφθασαν ήδη στους πρόποδες του Παναχαϊκού- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κακοκαιρία Μήδεια: Τα χιόνια έφθασαν ήδη...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Πολύ χαμηλές οι θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες

Τα χιόνια που συνοδεύουν την κακοκαιρία Μήδεια έφθασαν ήδη από το μεσημέρι της Κυριακής στο Παναχαϊκό όρος και μάλιστα σε υψόμετρο όχι ιδιαιτέρως μεγάλο. Μετά το Πουρναρόκαστρο το τοπίο ξαφνικά μέσα σε λίγη ώρα έγινε ολόλευκο και διατηρείται φυσικά και σε υψηλότερο υψόμετρο. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές εκτιμήσεις στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται πιο σφοδρή χιονόπτωση που θα φέρει περισσότερο όγκο χιονιού στην περιοχή, πιθανότατα και στις ημιορεινές περιοχές του Ρίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δευτέρα 15/2: Κατά την διάρκεια της νύχτας τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα με γρήγορη βελτίωση από τις πρωϊνές ώρες σε όλα τα δυτικά. Τα φαινόμενα αναμένεται να έχουν μορφή χιονόπτωσης, κυρίως ασθενούς έντασης, μέχρι και σε μηδενικό υψόμετρο σε Ήπειρο, Β.Ιόνιο και πιθανόν στην δυτική Στερεά, από τα 100 μέτρα στην ΒΔ Πελοπόννησο και από τα 300 μέτρα στα Δ-ΝΔ.

 Θερμοκρασία σε πτώση, δεν θα ξεπεράσει ως προς τις μέγιστες τιμές της τους 6-8oC, ακόμη και στα πεδινά-παράκτια τμήματα. Άνεμοι στο Ιόνιο από Β διευθύνσεις 5-6bf.

Πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, ενώ πόλεις όπως τα Ιωάννινα (Κυριακή) και τα Καλάβρυτα (βράδυ Κυριακής ^ Δευτέρα) θα ντυθούν στα λευκά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Δευτέρα 15/2: Υπάρχει, σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία, πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών και τοπικών χιονοπτώσεων από τα 100-200 μέτρα κατά την διάρκεια των νυχτερινών ωρών.

Πιο αυξημένη η πιθανότητα αυτή προς τα βόρεια προάστια των Πατρών. Βελτιωμένος καιρός από τις πρωινές ώρες με έντονη την αίσθηση του κρύου. Θερμοκρασία από 3 έως 7oC και παγεροι Α-ΒΑ άνεμοι αρχικά 5-6 και τοπικά στην περιοχή του Ρίου και πέριξ στα 7-8bf. Εξασθένιση αυτών από τις μεσημβρινές ώρες.

Τάση έως 18/2: Η υπάρχουσα τάση υποδεικνύει βελτιωμένο καιρό από πλευράς φαινομένων με τσουχτερο κρύο το διήμερο Τρίτης & Τετάρτης. Ενδεικτικά, οι μέγιστες τιμές σε πεδινά-παράκτια τμήματα αναμένεται να είναι μονοψήφιες με κατά τόπους παγετό τις πρωινές ώρες ακόμη και σε μηδενικό υψόμετρο.

Ακόμη και στην πόλη της Πάτρας η ελάχιστη θερμοκρασία θα αγγίξει το 0 με -1 το εν λόγω διήμερο.

Σε μικρή άνοδο ο υδράργυρος την Πέμπτη.

*Μετεωρολογικές εκτιμήσεις: Νικόλας Σερέτης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις