Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Πώς η αύξηση των νοσηλειών στην Πάτρα θα «αποδυναμώσει» κλινικές

Κορωνοϊός: Πώς η αύξηση των νοσηλειών στ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Λιγότερα διαθέσιμα κρεβάτια για νοσηλευτούν άλλα περιστατικά που δεν σχετίζονται με την covid 19- Δ. Μπάκος: «Μία ανάσα ακόμα»

Ενώ η Αχαΐα και τα νοσοκομείο της Πάτρας παλεύουν με την αύξηση κρουσμάτων ο μεγαλύτερος φόβος είναι να μην υπάρχουν κλίνες για να νοσηλευτούν ασθενείς με κορωνοϊό. Αυτό δεν είναι ένα αδύνατο σενάριο καθώς τα κρούσματα που εντοπίζονται στην «κόκκινη» εδώ και μέρες περιοχή όλο και αυξάνονται. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η Θεσσαλονίκη πριν λίγο καιρό βρέθηκε σε αυτή την τραγική θέση, να υπάρχει δηλαδή πληρότητα στα νοσοκομεία και να μην μπορεί να υπάρχει διαθεσιμότητα κρεβατιών για ασθενείς με κορωνοϊό.

Αυτή τη στιγμή η πληρότητα στη ΜΕΘ κορωνοϊού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας όπως πληροφορείται το thebest.gr, φτάνει το 50%, ενώ ανοικτές είναι και οι δύο πτέρυγες με έξι κρεβάτια η κάθε μία. Οι νοσηλευόμενοι είναι επτά ενώ αναμένεται σήμερα ένα εξιτήριο. Όπως ήδη εξήγησε από χθες, Τετάρτη, μιλώντας στο thebest.gr ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης υπάρχει ένα σχέδιο που βασίζεται στη δέσμευση κλινών από διάφορες κλινικές μέσα στα νοσοκομεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο της ραγδαίας αύξησης των ασθενών που θα χρειάζονται νοσηλεία.

«Κανείς ίσως δεν περίμενε αυτό που έγινε στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης πριν λίγο καιρό και μέχρι τελευταία στιγμή δεν υπήρχε προετοιμασία. Προκειμένου να μη συμβεί το ίδιο και στην περιοχή μας έχουμε προχωρήσει σε σχέδιο βάσει του οποίου έχουμε δεσμεύσει κλίνες από διάφορες κλινικές στα νοσοκομεία που μπορούν να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα σε περίπτωση που θα χρειαστεί, αν και απευχόμαστε φυσικά να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Στο νοσοκομείο του Ρίου έχουν δεσμευτεί μέχρι 265 κλίνες για κλινική covid και 24 για ΜΕΘ. Στον Άγιο Ανδρέα έχουν δεσμευτεί μέχρι 89 κλίνες για κλινική covid και 24 για ΜΕΘ. Πρόκειται για κλίνες από παθολογικές, καρδιολογικές, παθολογικές κλινικές» είπε στο thebest.gr ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης. 

Ωστόσο θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η παραπάνω τακτική, εαν υπάρξει ανάγκη να τεθεί σε εφαρμογή, «αποδυναμώνει» τις κλινικές από τη στιγμή που πλέον θα έχουν λιγότερα διαθέσιμα κρεβάτια για νοσηλευτούν άλλα περιστατικά που δεν σχετίζονται με την covid 19 αλλά εμφανίζουν καρδιολογικά, ορθοπεδικά κ.α. προβλήματα. Για το λόγο αυτό η τήρηση μέτρων προκειμένου να μην αυξηθουν οι νοσηλείες είναι αναγκαία. 

Δημήτρης Μπάκος: «Μία ανάσα ακόμα»

Όπως εξηγεί ο υποδιοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου: «Το να χρειαστούμε όλα αυτά τα κρεβάτια είναι το ακραίο σενάριο. Μέχρι ένα σημείο, μία μέση κατάσταση έως και άσχημη μπορούμε να τη διαχειριστούμε. Διαθέτουμε ένα έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό που ξέρει ποιους πρέπει να νοσηλεύσει.

Το ακραίο σενάριο όμως βάσει του οποίου θα χρειαστούμε όλα αυτά τα κρεβάτια θα δημιουργήσει πρόβλημα σε όλο το σύστημα υγείας. Εάν φτάσουμε σε τέτοιο σημείο θα υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με τη διασπορά του ιού. Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε και να αγωνιούμε, χρειάζεται να τηρούμε τα μέτρα έτσι ώστε να μη φτάσουμε όπως είπα στο ακραίο σενάριο. Αυτό ελπίζουμε. Μπορούμε να αντέξουμε, είμαστε μία ανάσα ακόμα πριν δούμε τα αποτελέσματα των εμβολιασμών».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις