Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εθελοντική αιμοδοσία στην Πάτρα, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

Εθελοντική αιμοδοσία στην Πάτρα, το Σάββ...

Στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Καραμανδανείου Νοσοκομείου «Άγιος Στυλιανός» και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, «Παναγία η Βοήθεια», διοργανώνουν Εθελοντική Αιμοδοσία το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, από τις 9 το πρωί έως 13.30 το μεσημέρι, με κεντρικό σύνθημα «Ερωτευμένοι με την ζωή».

Οι ανάγκες για εθελοντική προσφορά αίματος δε σταματούν ποτέ προκειμένου να καλυφθούν οι συμπολίτες μας που μεταγγίζονται τακτικά, αλλά και οι ασθενείς που χρειάζεται να χειρουργηθούν. Ιδιαίτερα, αυτήν την εποχή, λόγω της πανδημίας , οι ανάγκες για προσφορά αίματος είναι ακόμη μεγαλύτερες. Για το λόγο αυτό ζητάμε από τους συμπολίτες να ανταποκριθούν στην έκκληση των συνανθρώπων μας, που έχουν άμεση ανάγκη μια μονάδα αίμα, για να κερδίσουν άλλη μια μάχη για την ζωή.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας από τον κορωνοϊό, την θερμομέτρηση όσων δηλώσουν το παρόν και την διάθεση υγειονομικού υλικού (μάσκες, αντισηπτικά), με το οποίο έχει εφοδιάσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, όλους τους Συλλόγους Αιμοδοτών.

Η αιμοδοσία αυτή εντάσσεται στην δράση «Όλοι μαζί μπορούμε», στην οποία συμμετέχουν ο ΕΟΔΥ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

«Στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι το αίμα δεν παράγεται, δεν αγοράζεται και δεν πουλιέται. Είναι το υπέρτατο αγαθό και καθένας από εμάς μπορεί να χαρίσει ζωή σε ένα συνάνθρωπό του μέσω της εθελοντικής του προσφοράς. Να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει. Να είμαστε εκεί για τον διπλανό μας και στα εύκολα και στα δύσκολα» δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις