Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Η Γαλλία πάει φέτος στη Γιουροβίζιον με το "Voila" και την Barbara Pravi με αέρα Εντίθ Πιάφ

Η Γαλλία πάει φέτος στη Γιουροβίζιον με ...

Επικράτησε στον εθνικό τελικό της Γαλλίας που μεταδόθηκε live από το κανάλι TV5 το περασμένο Σάββατο το βράδυ

Όσοι συντονίστηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 30 Ιανουαρίου 2021 στο κανάλι TV5 είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα καλοστημένο σώου για την επιλογή του τραγουδιού και του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία που είναι μία από τις λεγόμενες Big 5 χώρες, στον 65ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Μάιο και η ανυπομονησία πολλών είναι μεγάλη μιας και πέρυσι η Γιουροβίζιον δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της πανδημίας. Η 27χρονη καλλιτέχνιδα Barbara Pravi που λογιζόταν τις προηγούμενες μέρες ως το μεγάλο φαβορί πραγματικά εξέπληξε τους πάντες, τόσο την κριτική επιτροπή όσο και το τηλεοπτικό κοινό και κέρδισε την πρωτιά με την μπαλάντα «Voila» που θύμισε κάτι από τον θρύλο Εντίθ Πιάφ.

Η Barbara Pravi λοιπόν με τη σύμφωνη γνώμη κοινού και ειδικών πήρε το εισιτήριο για το Ρότερνταμ της Ολλανδίας όπου και θα φιλοξενηθεί η Eurovision. Μάλιστα μεταξύ των μελών της κριτικής επιτροπής στο Γαλλικό σώου επιλογής για την Γιουροβίζιον με τίτλο «C’est vous qui décidez – Εσείς αποφασίζετε» ήταν και ο Ολλανδός νικητής της Γιουροβίζιον του 2019 Ντάνκαν Λόρενς με το υπέροχο τραγούδι «Arcade».

O συγκεκριμένος εθνικός τελικός έγινε με όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα και είχε και ένα μικρό αριθμητικά κοινό live στο στούντιο που όλοι φορούσαν μάσκες. Επίσης μεταξύ των κριτών ήταν ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Ζαν Πολ Γκοτιέ, ο γοητευτικός Amir που είχε εκπροσωπήσει τη Γαλλία στο διαγωνισμό το 2016 με το «J’ai cherche», η βετεράνος Γαλλίδα ερμηνεύτρια Marie – Myriam που είχε χαρίσει την 5η και τελευταία μέχρι σήμερα νίκη στη Γαλλία στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον το 1977 με το ” L’oiseau et l’enfant” (τότε η χώρα μας είχε στείλει το θρυλικό «Μάθημα σολφέζ» που είχε καταλάβει την 5η θέση), η 39χρονη Γαλλοκαναδή Natasha St-Pier  που είχε εκπροσωπήσει τη Γαλλία το 2001 με το «Je n’ai que mon àme» και είχε έρθει 4η και ο γοητευτικός Γαλλοισπανός ηθοποιός Augustin Galiana.

Επίσης στο σώου έκανε guest εμφάνιση η χαριτωμένη νικήτρια της Junior Eurovision 2020 Valentina, η οποία μάλιστα κατάφερε και κέρδισε τον περασμένο Νοέμβριο με το τραγούδι “J’ Imagine”, με τη Γαλλία να έχει αναλάβει τη διεξαγωγή της Γιουροβίζιον Junior για το 2021.

Η σειρά εμφάνισης των 12 διαγωνιζόμενων τραγουδιών ήταν η εξής:

-Andriamad – Alléluia

-Juliette Moraine – Pourvu Qu’on M’Aime (επίσης μπάντα που στην τελική κατάταξη ήρθε 2η).

 -Cephaz – On A Mangé Le Soleil

  -Amui – Maeva (η εξωτική πινελιά στον εθνικό τελικό της Γαλλίας)

  -Philippine – Bah Non

  -Terence James – Je T’Emmènerai Danser

  -Barbara Pravi – Voilà

  - Pony X – Amour Fou (μ’ έναν από τους καλλιτέχνες να φορά περικεφαλαία αλόγου)

  -Casanova – Tutti  (ο τραγουδιστής με το όνομα Casanova καταγόταν από το νησί της Κορσικής)

  - LMK – Magique (η LMK εκτιμήθηκε δεόντως από την κριτική επιτροπή αλλά όχι και από το τηλεοπτικό κοινό και χαρακτηρίστηκε ως η Αριάνα Γκράντε της Γαλλίας).

   -Ali – Paris Me Dit

   -21 Juin Le Duo – Peux-Tu Me Dire? (ένα συμπαθές ντουέτο με ένα μάλλον αδιάφορο κομμάτι).

Τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής του σώου Eurovision France, “C’est vous qui décidez” ήσαν οι Chimène Badi, André Manoukian, Elodie Gossuin και Michèle Bernier ενώ παρουσιαστές ήταν οι Stéphane Bern και Laurence Boccolini από το France 2, οι οποίοι είχαν κέφι και χιούμορ και άφησαν καλές εντυπώσεις.

*Η Barbara Pravi είναι 27 ετών και κατοικεί στο Παρίσι. Είναι ερμηνεύτρια, ηθοποιός και δημιουργός. Ο παππούς της από την μεριά του πατέρα της ήταν Σέρβος, γι’ αυτό και το επίθετο της είναι από το σερβικό Prava, που σημαίνει αυθεντικός. Η μητέρα της πάλι έχει κατά το ήμισυ καταγωγή από το Ιράν. Η οικογένεια της ασχολείται με την μουσική, έτσι και η ίδια ήταν φυσικό να ακολουθήσει αυτό το δρόμο.

Από το 2016 έχει κυκλοφορήσει 7 single ενώ μαζί με τον Igit είναι οι δημιουργοί του «J’Imagine», της νικητήριας συμμετοχής της Γαλλίας στην Junior Eurovision 2020.

Η Barbara Pravi, όπως διαβάσαμε είναι έντονα πολιτικοποιημένη και κοινωνικά ενεργή. Συμμετέχει σε οργανώσεις για την βία κατά των γυναικών ενώ και πολλά τραγούδια της αναφέρονται στο σημαντικό αυτό πρόβλημα.

Το «Voila» σύμφωνα με τα πρώτα σχόλια κουβαλά τον αέρα του καλού, Γαλλικού τραγουδιού και θεωρείται σίγουρο ότι θα έχει απήχηση και επιτυχία στη σκηνή της Γιουροβίζιον.

Τέλος από τις ωραίες στιγμές του σώου του περασμένου Σαββάτου ήταν όταν οι 8 φιναλίστ τραγούδησαν όλοι μαζί τη μεγάλη επιτυχία "Ne partez pas sans moi" της Σελίν Ντιόν, κομμάτι με το οποίο είχε κερδίσει τη Γιουροβίζιον το 1988 για λογαριασμό της Eλβετίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture